AcasăStiri generaleTrupa NOUT concertează, în premieră în România, la Bucureşti şi Cluj-Napoca

Trupa NOUT concertează, în premieră în România, la Bucureşti şi Cluj-Napoca

Trupa NOUT, marea revelaţie new jazz din Franţa, va susţine, în premieră în România, două concerte, marţi, la Sala Elvira Popescu de la Institutul Francez din Bucureşti, şi miercuri, la Sala Studio a Academiei Naţionale de Muzică ‘Gheorghe Dima’ din Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES, concertele NOUT încheie anul de concerte oferite publicului de Asociaţia Jazz Fan Rising, o iniţiativă privată care aduce pe scenele din România cele mai inovatoare formule din jazzul actual.

Trupa franceză va urca pe scenele de la Bucureşti şi Cluj-Napoca în formula Delphine Joussein (flaut şi pedal loops), Rafaelle Rinaudo (harpă electrică) şi Blanche Lafuente (tobe).

Toate cele trei muziciene îşi duc instrumentele la limită, explorând creativ graniţa dintre jazz şi punk-rock, precizează sursa citată.

‘NOUT este verigă lipsă dintre Nirvana şi Sun Ra, păşind pe urmele explorărilor lui John Zorn, la graniţele dintre jazz şi rock. Muzica lor este cinematică, ele îşi imaginează piesele ca pe nişte scenarii de film reale, cu întorsături dramatice: începem crezând că suntem în ‘Alien’ şi ne regăsim victorioşi în ‘Indiana Jones’. Sau începem cu ochii închişi pe scaunele roşii şi încheiem ţopăind ca pe ringul de dans ori în golden circle. E o bucurie să le avem în România, este un concert-experienţă cu care încheiem cu energia sus sezonul Jazz Fan Rising 2023, alături de publicul nostru minunat şi deschis să descopere’, spune Ciprian Moga, iniţiator şi coordonator al asociaţiei Jazz Fan Rising.

Concertul NOUT de la Bucureşti este sold out şi bilete se mai pot accesa doar dacă apar renunţări anunţate pe pagina de Facebook Jazz Fan Rising. Pentru concertul de la Cluj-Napoca biletele mai pot fi achiziţionate de pe eventim.ro, iabilet.ro şi eventbook.ro, precum şi din reţelele Humanitas şi Cărtureşti şi staţiile OMV.

NOUT sunt laureatele din acest an ale Premiului Zenith al European Jazz Network, asociaţia marilor festivaluri şi scene de jazz europene, acordat pentru creativitate şi originalitate artiştilor cu potenţial.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks