Societatea Aquaserv SA, operatorul regional de servicii de apă şi canalizare, a demarat procedurile de achiziţie a contractelor de execuţie pentru lucrări de modernizare şi extindere a reţelelor din diferite localităţi din judeţul Tulcea, investiţiile făcând parte din etapa a doua a programului de reabilitare a infrastructurii din domeniu.
Directorul general al societăţii Aquaserv SA, Valentin Ifrim, a declarat, pentru AGERPRES, că în urma transmiterii cererii de finanţare pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare din 19 unităţi administrativ-teritoriale, a primit solicitare de clarificări.
‘Suntem în procedura de actualizare a acordului de mediu. După ce vom obţine acordul de mediu actualizat, vom încărca în MySmis răspunsul la clarificările cerute şi sper să semnăm contractul de finanţare. În paralel, am iniţiat opt proceduri de achiziţie a contractelor de execuţie din cadrul programului, procedurile fiind lansate cu clauză suspensivă’, a precizat directorul Ifrim.
El a mai spus că cele opt contracte care se află în diferite stadii reprezintă circa 30% din suma de 200 de milioane de euro care reprezintă valoarea totală a lucrărilor care urmează să se deruleze prin fonduri europene.
Potrivit sursei citate, contractele aflate în licitaţie vizează infrastructura din municipiul Tulcea, oraşele Isaccea şi Sulina şi din comunele Mahmudia, Văcăreni şi Chilia Veche.
Directorul general al societăţii Aquaserv SA nu a menţionat câte din investiţiile realizate în perioada 1997-2021 de Ministerul Apelor în Delta Dunării vor fi incluse în programul de modernizare.
‘Pentru asigurarea apei la Ceatalchioi se va face o aducţiune de la Tulcea până în comună care va asigura necesarul de apă al populaţiei. Vrem să dăm o apă de calitate populaţiei. Este lucrul cel mai important. Staţia de tratare a apei de la Tulcea are capacitatea de a asigura apa acestei comune şi din punct de vedere al necesarului volumic, şi din punctul de vedere al calităţii’, a precizat directorul general Valentin Ifrim.
În anul 2018, Ministerul Apelor şi Pădurilor a anunţat, printr-un comunicat de presă, finalizarea staţiilor de epurare şi a aducţiunilor de apă potabilă de la Ceatalchioi, Pătlăgeanca şi Periprava, încheindu-se astfel programul ‘Alimentări cu apă a localităţilor Ceatalchioi, Partizani, Gorgova, Caraorman, Pătlăgeanca, Periprava, Tudor Vladimirescu, din Delta Dunării’, care asigură accesul la apă potabilă a peste 2.100 de locuitori ai Deltei Dunării. Valoarea toată a investiţiei este de 27.052.000 lei (aproximativ 5,8 milioane euro).
Programul Ministerului Apelor a fost demarat în anul 1997.