AcasăStiri generaleTulcea: Concurs naţional de proză în memoria lui Valentin Şerbu

Tulcea: Concurs naţional de proză în memoria lui Valentin Şerbu

Centrul cultural ‘Jean Bart’ din Tulcea organizează prima ediţie a Concursului naţional de proză ‘Valentin Şerbu’, eveniment adresat autorilor care au cel puţin 16 ani şi care nu au debutat editorial în proză cu un volum propriu.

Potrivit unui comunicat de presă remis marţi de organizator, obiectivul concursului este de restauraţie morală, Valentin Şerbu, 20 iulie 1934-29 ianuarie 1994, unul dintre cei mai importanţi prozatori din judeţul Tulcea, fiind condamnat pentru viziunile şi ideile sale anticomuniste.

‘Persoana prozatorului Valentin Şerbu este deja consacrată spaţiului cultural tulcean, printr-o statuie prezentă în Parcul Personalităţilor, prin faptul că numele îi este purtat atât de o librărie din municipiu, cât şi de Biblioteca Orăşenească Babadag, precum şi prin faptul că Biblioteca Judeţeană ‘Panait Cerna’ i-a consacrat un spaţiu expoziţional special’, se menţionează în comunicatul de presă.

Concursul va avea două secţiuni, ‘Proză’ şi ‘Miniaturi narative’, premiul ‘Valentin Şerbu’, cu o valoare de 2.000 de lei, fiind însoţit de alte premii în sumă totală de 6.500 de lei.

Concursul este deschis tuturor speciilor literare ale prozei, Valentin Şerbu fiind unul din exponenţii fantasticului în literatura română, iar organizatorii au anunţat că vor fi descalificate lucrările cu caracter gratuit obscen şi/sau mizerabilist, în evaluarea lucrărilor membrii juriului urmând să aibă în vedere corectitudinea gramaticală, amprenta stilistică, creativitatea şi originalitatea, consistenţa şi impactul mesajului, tehnica narativă.

‘Caracterul naţional al concursului constă în faptul că textele înscrise în concurs vor fi redactate în limba română, concursul fiind deschis participanţilor din ţară şi celor de peste hotare’, se mai arată în comunicatul Centrului cultural ‘Jean Bart’.

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail concursvalentinserbu@gmail.com până pe data de 31 iulie, rezultatele jurizării urmând să fie făcute publice pe data de 22 august.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks