Acasă93Tulcea: Gastronomia etniilor din municipiu, accesibilă prin cod QR

Tulcea: Gastronomia etniilor din municipiu, accesibilă prin cod QR

Centrul European pentru Diversitate (EUDivers) a lansat, vineri după-amiază, broşura ‘Tulcea, esenţa diversităţii’, care le propune persoanelor interesate de diversitatea multi-etnică a municipiului reşedinţă de judeţ reţete specifice mai multor etnii, accesibile printr-un cod QR.

Broşura a fost tipărită în 150 de exemplare în cadrul proiectului ‘Tineri pentru Tulcea’, finanţat de Primăria municipiului şi Fundaţia Judeţeană pentru Tineret, prezintă date despre 13 etnii în limba română şi în limbile acestora, precum şi câte un preparat tradiţional specific etniilor, reţetele fiind accesibile pe baza unui cod QR de pe pagina fiecărei etnii.

‘Pentru cei în vârstă, acest cod QR este ceva nou şi se vor întreba ce e cu această mâzgălitură lângă colţunaşii noştri? Dar pentru tineri va fi o provocare probabil. Cred că e binevenită această iniţiativă’, a declarat pentru AGERPRES preşedinta interimară a filialei teritoriale a Uniunii Ucrainenilor din România, Lucica Gherman.

Tinerii participanţi la evenimentul de lansare a broşurii ‘Tulcea, esenţa diversităţii’ au apreciat iniţiativa introducerii codului QR.

‘Cu ajutorul mamei, pot să fac şuberek, dar mai este o mâncare, tabac burek, care se poate face uşor. E un aluat care se întinde şi în care se pun mici bucăţi de carne, apoi se împăturesc. Se mănâncă cu iaurt şi e foarte uşor de făcut. Sunt alte minorităţi ale căror mâncăruri îmi plac foarte mult şi mă interesează reţetele lor. Chiar mă gândeam când ajung acasă să fac unul cu mama’, a afirmat Asan-Ailin.

Lansarea broşurii ‘Tulcea, esenţa diversităţii’ a avut loc la Muzeul de etnografie şi artă populară, iar voluntarii asociaţiei EUDivers şi reprezentanţi ai unor minorităţi etnice au susţinut mini-spectacole.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks