Grupul pentru pescărie durabilă (Fisheries Local Action Group – FLAG – n.r.) Delta Dunării a absorbit 10,2 milioane de euro pentru dezvoltarea comunităţilor din perimetrul Rezervaţiei, în condiţiile în care suma alocată iniţial a fost de 8,9 milioane de euro.
Managerul de proiecte din cadrul grupului, Valentin Moldoveanu, a declarat, pentru AGERPRES, că bugetul de care a dispus FLAG Delta Dunării în exerciţiul financiar 2014-2021 este de aproximativ 16 milioane de euro, după ce a primit fonduri suplimentare în urma realocărilor din Programul Operaţional pentru Pescuit, ca urmare a faptului că unele sume acordate pe unele măsuri nu au fost solicitate de pescari.
‘Până în anul 2022 au fost depuse 117 proiecte cu o valoare de 17,5 milioane euro, din care au fost contractate 49 de proiecte în valoare de 12,5 milioane euro. În anul 2022, FLAG Delta a primit o supra-alocare în valoare de 4,2 milioane euro şi a deschis o sesiune de depunere proiecte în perioada iunie-iulie’, a menţionat Moldoveanu.
El a mai spus că pentru suma de 4,2 milioane de euro au fost depuse 70 de proiecte, evaluarea acestora urmând să se încheie luna viitoare.
‘Din proiectele contractate, 41 sunt finalizate şi au o valoare de 10,2 milioane de euro. Alte opt proiecte sunt în implementare şi au o valoare de 2,3 milioane de euro. Prin proiectele realizate au fost create 89 de locuri de muncă şi au fost menţinute 264 de locuri de muncă’, a mai precizat managerul de proiecte din cadrul FLAG Delta Dunării.
Potrivit acestuia, bugetul iniţial alocat FLAG Delta Dunării a fost de 8,9 milioane de euro.
FLAG-urile sunt entităţi formate din actori publici şi privaţi care, în baza unor strategii zonale de dezvoltare, atrag finanţări pentru creşterea nivelului de trai din ariile deservite.