Litigiul dintre societatea care colectează deşeurile din judeţul Tulcea şi 22 de primării, care au refuzat plata facturilor emise pentru serviciile prestate anul trecut, a ajuns în instanţă, a declarat pentru AGERPRES directorul firmei, Ionuţ Tudorache.
El a amintit că societatea pe care o reprezintă a apelat la un executor judecătoresc pentru a recupera debite în valoare de 2,8 milioane de euro de la autorităţile locale.
‘Primăriile au contestat în instanţă această executare, invocând diferite motive, iar instanţa urmează să decidă. Doar că acest procedeu întârzie primirea banilor şi avem probleme în ceea ce priveşte finanţarea serviciilor. Conform legii, nu avem voie să oprim serviciul chiar dacă ei nu ne plătesc şi, din această cauză, am apelat la diverse împrumuturi de la bănci. Prin urmare, serviciul va costa mai mult, din cauza dobânzilor percepute de bănci, care vor fi suportate de populaţie’, a precizat directorul JT Grup, Ionuţ Tudorache.
În ceea ce priveşte litigiul cu operatorul privat de turism din Deltă care a refuzat să plătească o factură de 80.000 de lei, el a arătat că litigiul a fost soluţionat în favoarea colectorului de deşeuri.
‘Am decis să trecem la executarea silită a firmei respective şi apoi ne-am primit banii. Acum prestăm în continuare serviciul pentru firma respectivă’, a menţionat Tudorache.
În cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) din judeţul Tulcea, derulat cu sprijin financiar de la Uniunea Europeană, societatea JT Grup a câştigat licitaţia pentru colectarea deşeurilor din judeţ şi a încheiat contracte cu 49 din cele 51 de comune şi oraşe din Tulcea. Municipiul Tulcea şi comuna Murighiol nu fac parte din SMID.