AcasăStiri generaleTulcea: Peste 4.000 de spectatori au vizionat filmul de deschidere a Festivalului...

Tulcea: Peste 4.000 de spectatori au vizionat filmul de deschidere a Festivalului Anonimul

Peste 4.000 de spectatori au vizionat în premieră naţională, în faţa ecranului din campingul de la Sfântu Gheorghe, filmul ‘Kidnapped’, în regia lui Marco Belloccio, care a deschis a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, programat în perioada 14-20 august.

Pelicula ‘Kidnapped’ a avut premiera internaţională în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes, precizează organizatorii, într-un comunicat de presă transmis marţi.

Directoarea festivalului Anonimul, Miruna Berescu, a punctat, la gala de deschidere de luni seara, importanţa susţinerii constante a publicului, dar şi a comunităţii din Sfântu Gheorghe, reprezentată şi anul acesta de grupul vocal ‘Ciornii Morii’ care a cântat melodii în limbile română şi ucraineană.

‘E greu să duci un eveniment cultural 20 de ani neîntrerupt, e multă muncă în spate, de aceea ne bucură când vedem bucuria, sprijinul şi, daţi-mi voie să spun, iubirea care vine din partea oamenilor care au fost măcar o dată la Festival. Ne bucurăm să simţim căldura oamenilor din Sfântu Gheorghe şi să îi putem întâmpina pe toţi şi anul acesta cu filme în premieră aduse în România imediat după Festivalul de la Cannes sau Locarno’, a spus Miruna Berescu.

Potrivit organizatorilor, atelierul ‘Vocaţia mea, filmul’ destinat adolescenţilor din satele Deltei a ajuns la a doua ediţie. Proiectul social-cultural de educaţie nonformală în rândul elevilor din zona Deltei Dunării constă şi în acest an într-o serie de activităţi de stimulare şi facilitare a accesului la educaţie culturală. Participanţii beneficiazp şi anul acesta de întâlniri cu mai multe personalităţi din industria filmului, printre aceştia numărându-se Emanuel Pârvu (actor şi regizor), criticul de film Ionuţ Mareş şi îndrăgitul actor Vlad Ivanov. ‘Vocaţia mea, filmul’ se desfăşoară în perioada 15-20 august în cadrul Festivalului ANONIMUL şi este un program organizat de Asociaţia FAMart, cu sprijinul E-ON România.

De asemenea, programul Anonimul 2023 cuprinde şi alte evenimente conexe. Miercuri, 16 august, de la ora 11,00, cortul festivalului amenajat în camping va găzdui o întâlnire din seria Anonimul Talks cu actorii Vlad Ivanov şi Ilinca Manolache, regizorii Alexandru Solomon şi Emanuel Pârvu, producătoarele Ada Solomon şi Miruna Berescu, selecţionerii Ludmila Cvikova, Ionuţ Mareş şi cineastul Laurenţiu Damian – preşedintele Uniunii Cineaştilor din România, în care se va discuta despre filmul românesc, sub genericul ‘Aşteptările publicului vs. aşteptările realizatorilor’.

Publicul de la Sfântu Gheorghe se va putea bucura şi de show-ul hibrid al Trupei Dl Goe după albumul ‘Fata Morgana’ a cărui muzică este ilustrată de o serie de clipuri care formează un film ce va putea fi văzut tot miercuri, 16 august, în Green Dolphin Camping.

Joi, 17 august, OTP Bank România organizează împreună cu echipa festivalului acţiunea de ecologizare ‘Vreau o Deltă ca-n filme’, prin care vor fi strânse deşeuri din Delta Dunării cu ajutorul Asociaţiei Ape Fără Plastic şi a voluntarilor ce se pot înscrie pe: https://bit.ly/vreauodeltăcanfilme.

Pe 19 august, în cadrul galei de închidere a festivalului, regizoarea de origine japoneză Naomi Kawase va primi Trofeul Anonimul pentru contribuţia la frumuseţea cinematografiei universale, iar seara va fi închisă de proiecţia în premieră a ‘Filmului Oficial al Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, Partea A’ şi de un concert susţinut de Şuie Paparude.

Programul festivalului include două competiţii de scurtmetraje, româneşti şi internaţionale, o competiţie de lungmetraje, dar şi proiecţii în afara concursului. Toate vor avea loc în prezenţa membrilor echipelor de producţie şi vor fi prezentate atât în cinematograful amenajat în camping, cât şi în sălile din Green Village.

Programul ANONIMUL poate fi consultat pe https://bit.ly/Anonimul2023, iar biletele cu valoare zero pentru proiecţiile din săli pot fi procurate de pe https://eventbook.ro/festival/festivalul-international-de-film-independent-anonimul, mai menţionează organizatorii. AGERPRES / (AS – editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks