Tulcea: Premii pentru elevii cu rezultate deosebite la sport şi examenele naţionale

0
559

Consilierii locali tulceni au adoptat, joi, în timpul unei şedinţe în plen, lista elevilor care vor primi până la 1.000 de lei pentru rezultatele obţinute la examenele naţionale din acest an şi au decis să acord premii şi pentru elevii care se clasează pe primele trei locuri la competiţiile sportive.

Potrivit hotărârii, un singur elev din municipiul Tulcea a obţinut nota 10 la Evaluarea Naţională şi el va fi premiat cu 1.000 de lei.

Alţi 22 de elevi au obţinut la acelaşi examen note între 9,50 şi 9,99, iar la Bacalaureat 53 de absolvenţi de clasa a XII-a au primit note cuprinse între 9,5 şi 9,93, aşa încât aceştia vor fi premiaţi cu sume de câte 500 de lei.

De asemenea, sportivii care clasează pe primele trei locuri la competiţiile naţionale vor primi sume cuprinse între 400 şi 800 de lei, iar cei care vor urca pe podium la concursurile internaţionale vor fi premiaţi cu sume cuprinse între 600 de lei şi 1.000 de lei.

‘Excelenţa trebuie promovată şi nu pomana. Este firesc ca aceste premii pentru elevii care obţin rezultate deosebite să-i motiveze şi pe cei care îi urmează’, a declarat, în timpul şedinţei Consiliului local, primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie.

El a menţionat că lista cu sportivii care vor fi premiaţi este întocmită de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport. AGERPRES / (A, AS – autor: Luisiana Bîgea, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS