AcasăStiri generaleTulcea: Preţul căldurii furnizate în sistem centralizate creşte din această lună

Tulcea: Preţul căldurii furnizate în sistem centralizate creşte din această lună

Consilierii locali au aprobat, vineri, în timpul unei şedinţe extraordinare, majorarea preţului energiei termice plătit de populaţie cu 150 de lei, pe gigacalorie, creşterea tarifului fiind mai mică cu 35 de lei faţă de preţul propus în urmă cu o săptămână de Primăria municipiului Tulcea.

Consilierul local PSD Andaluzia Luca a declarat, pentru AGERPRES, la finele şedinţei extraordinare, că noul tarif va fi valabil doar în luna decembrie a acestui an, după care tariful va fi de 397 de lei pe gigacalorie, ca urmare a faptului că TVA-ul va scădea de la 19% la 5%.

‘De la 450 de lei gigacaloria, cât a fost propunerea iniţială, am ajuns la 415 lei. Asta înseamnă un efort din partea bugetului unităţii administrativ teritoriale. Este o soluţie pentru a ajuta atât populaţia, cât şi societatea care este într-o situaţie delicată’, a afirmat reprezentanta PSD.

Ea a mai spus că societatea Energoterm SA, singurul furnizor de energie termică în sistem centralizat din municipiu, nu a înregistrat pierderi în ultima săptămână, însă directorul societăţii, Răzvan Teodoru, a menţionat că acestea sunt de 140.000 de lei pe zi.

‘În fiecare zi în care am facturat cu 500 de lei (pe gigacalorie, n.red.) şi am produs energia termică cu 1.000 de lei (pe gigacalorie, n.red.), înseamnă pierderi de 140.000 de lei pe zi. Pentru plata facturilor la gaze, am convenit cu Primăria să ne dea subvenţia în avans pentru plata gazului, iar celelalte facturi să le plătim treptat’, a menţionat directorul Teodoru.

El a mai spus că societatea Energoterm SA mai are la ora actuală debite în valoare de 2 milioane de lei către furnizori de servicii, pe care le va plăti în funcţie de încasări.

În urmă cu o săptămână, consilierii locali PSD, USR şi PER au refuzat să voteze proiectul de hotărâre care viza atât majorarea preţului de producţie a căldurii, cât şi creşterea subvenţiei acordate de Primărie.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks