AcasăStiri generaleTulcea: Primăria municipiului a publicat Planul de economisire a energiei

Tulcea: Primăria municipiului a publicat Planul de economisire a energiei

Primăria municipiului Tulcea a făcut publice, pe site-ul propriu, planurile de economisire a energiei electrice, termice şi combustibililor fosili, iar potrivit acestuia a început înlocuirea tuturor surselor de lumină cu tehnologie LED.

Această înlocuire va aduce economii de 500% faţă de consumul becurilor utilizate în prezent, durata lungă de viaţă a acestora fiind un alt avantaj al acestei tehnologii.

În toate spaţiile care sunt folosite temporar, holuri, toalete, spaţii de depozitare, se montează senzori de prezenţă, aceştia urmând să fie instalaţi şi la corpurile de iluminat exterioare.

O altă prevedere importantă a planului făcut public de autoritatea locală este ca centralele termice să asigure în spaţiile de lucru o temperatură de până la 22 de grade Celsius, iar în timpul nopţii acestea vor fi setate la o temperatură maximă de 18 grade Celsius.

Primăria Tulcea şi-a propus să folosească toate spaţiile disponibile de pe acoperişurile clădirilor instituţiei pentru instalarea de panouri fotovoltaice care să asigure o mare parte din consumul propriu, dar şi să folosească parcările pentru extinderea acestor suprafeţe prin construirea de acoperişuri cu scop dublu, asigurarea de spaţii umbrite care să genereze electricitate.

Alături de planul de economisire al Primăriei municipiului, au fost publicate şi cele ale serviciilor, direcţiilor şi societăţilor din subordine.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks