Asociaţia Mâini întinse a început înscrierile la cursul de economie socială organizat în cadrul unui proiect european în urma căruia 18 întreprinzători din mediul rural vor primi sume de cel puţin 40.000 de euro pentru a-şi dezvolta o afacere.
Managerul proiectului ‘Mediul rural – viitor antreprenorial’, Gabriela Popa, a declarat pentru AGERPRES că proiectul şi-a propus să contribuie la înfiinţarea de întreprinderi sociale în 33 de comune din zona acoperită de mecanismul financiar Investiţii Teritorial Integrate-Delta Dunării.
La cursurile gratuite de economie socială vor putea participa persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani, cu domiciliul în mediul rural din zona ITI-Delta Dunării, cu studii liceale, care nu au participat la alte cursuri similare şi care doresc să dezvolte investiţii în agricultură.
‘Se vor organiza cursuri de formare profesională pentru dobândirea competenţelor antreprenoriale, în conformitate cu Ordonanţa de Guvern 129/2000 şi în conformitate cu standardele existente, ‘antreprenor în economia socială Cod COR 112032′. Programul de formare antreprenorială va avea o componentă teoretică şi o componentă practică şi va asigura pentru fiecare cursant 40 de ore de formare, 16 ore instruire teoretică, 24 ore instruire practică. Cursul se finalizează cu realizarea unui plan de afacere, iar în realizarea planului pot colabora mai mulţi cursanţi’, se arată într-o informare a asociaţiei Mâini întinse.
Ideile cursanţilor care vor fi finanţate cu până la 100.000 de euro trebuie să aibă în vedere inovarea socială, nediscriminarea, sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii reduse de dioxid de carbon şi eficienţa din punctul de vedere al utilizării resurselor.
Recrutarea cursanţilor se va încheia la finele primului trimestru al anului viitor.
Proiectul finanţat prin ITI-Delta Dunării, se va încheia în luna noiembrie a anului 2023, are un buget total estimat de 7 milioane de lei şi se derulează în parteneriat cu asociaţiile Ai încredere şi Eliot House.