Peste 400 de ciclişti din întreaga ţară participă, sâmbătă şi duminică, la cea de-a VI-a ediţie a concursului Măcin Mountain Fun, organizat de asociaţia Bike Works din Galaţi.
Concursul, primul după un an de pauză, doreşte să promoveze sportul şi oferă publicului posibilitatea de a alege din trei variante de trasee pentru ciclism şi un traseu de cros.
‘Este destul de dificil să te mobilizezi după o pauză mare, dar ne-am descurcat bine până acum. Legea nu ne impune un număr maxim de participanţi, dar noi am impus unul, de 450, pentru a nu avea nicio problemă. Avem soluţii pentru dezinfectat, concurenţii poartă o brăţară de identificare şi aplicăm toate procedurile legale impuse’, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Bike Works, Ciprian Jiga.
Potrivit acestuia, cel mai dificil traseu din concurs are o lungime de 43 de kilometri şi o diferenţă de nivel de 1.300 de metri.
‘Întotdeauna am căutat să nu intrăm în zone strict protejate, iar din acest motiv am ales circuitele agreate de Parcul Naţional Munţii Măcinului’, a precizat Jiga.
Concursul reuneşte atât sportivi amatori, cât şi profesionişti.
‘Vin aici de vreo cinci ani şi am obţinut inclusiv locul I la categoria mea de vârstă, iar acum sunt la categoria 30 – 39 de ani. Pentru mine, este unul din cele mai frumoase şi mai tehnice trasee din ţară, iar asta e cel mai important’, a declarat Eugen Mocanu, membru al echipei HPM – Pro Mountain Sports din Iaşi.
Pe lângă concurenţi, şi susţinătorii s-au bucurat de concurs.
‘Venim aici de mai mulţi ani, pentru că ne place. Este o zonă specială. Nu am crezut că există aşa ceva în România şi le povestim tuturor despre Munţii Măcinului. Compar aceste locuri cu cele din Grecia, ne plac oamenii, ne place organizarea şi avem amintiri frumoase’, a explicat Bianca Geantă, susţinătoare a echipei Evergreen Biking Team Bucureşti.
Conform organizatorilor, la această ediţie a concursului s-au înscris peste 100 de copii, care vor intra în competiţie duminică dimineaţa.
‘Sunt la Clubul Evergreen Biking dintotdeauna, de când l-a făcut tata. La vârsta de 7 ani am urcat pentru prima dată pe o bicicletă, iar celor care au căzut de foarte multe ori de pe ea şi nu mai vor să încerce le spun să nu renunţe, deoarece mersul pe bicicletă te ajută emoţional, iar, dacă înveţi, nu mai uiţi niciodată’, a mărturisit Robert Geantă, în vârstă de 13 ani.
Valoarea totală a premiilor care se vor acorda participanţilor este de circa 10.000 de lei.