Tulcea: Şcolile din judeţ se pregătesc pentru vaccinarea elevilor

0
373

Circa 1.100 de profesori din şcolile tulcene sunt vaccinaţi anti-COVID-19, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) speră ca peste două săptămâni să aibă din partea părinţilor situaţia elevilor care doresc să se imunizeze.

Inspectorul şef al ISJ, Viorica Pavel, a declarat, pentru AGERPRES, că 1.063 din cele circa 1.900 de cadre didactice din judeţ sunt vaccinate şi a precizat că în momentul de faţă cabinetele şcolare nu îndeplinesc condiţiile pentru a fi folosite drept cabinete de vaccinare.

‘La nivelul ISJ am început activitatea de repartizare a şcolilor centrelor de vaccinare şi cred că în maximum două săptămâni vom şti câţi părinţi doresc vaccinarea copiilor lor’, a precizat inspectorul şef al ISJ.

Viorica Pavel a mai spus că 13 unităţi de învăţământ din judeţ nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică, în principal din cauza nerespectării unor standarde în timpul realizării proiectelor de amenajare, dar şi din cauza lipsei apei potabile, în cazul unor şcoli din Deltă.

‘În ceea ce priveşte autorizaţiile de incendiu, opt unităţi şcolare nu au aceste documente, însă au depus toate actele necesare primirii avizului din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Delta’, a menţionat inspectorul şef al ISJ.

Toate şcolile din judeţul Tulcea au început luni noul an şcolar cu prezenţa fizică, în 1.090 de clase fiind aşteptaţi 24.003 elevi.

Incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor de COVID-19 în judeţ este de 0,46, iar cea mai mare incidenţă, respectiv 2,87, se înregistrează în comuna Ceatalchioi din Delta Dunării, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică. AGERPRES / (AS – autor: Luisiana Bîgea, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS