AcasăStiri generaleTulcea: Şedinţă extraordinară a CJSU pentru analizarea situaţiei unui dig erodat din...

Tulcea: Şedinţă extraordinară a CJSU pentru analizarea situaţiei unui dig erodat din Mahmudia

Autorităţile tulcene s-au reunit, joi, într-o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) pentru a analiza situaţia de risc de inundaţii apărută la un dig de pământ realizat în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene, se arată într-un comunicat al Prefecturii judeţului Tulcea.

Digul a fost realizat în cadrul proiectului ‘Reconstrucţia ecologică a terenurilor aparţinând domeniului public al Consiliului Local Mahmudia în cadrul incintei agricole Carasuhat din Delta Dunării’ derulat de Primăria comunei Mahmudia, în urmă cu mai mulţi ani, lucrarea realizată ridicând dificultăţi autorităţii locale în acest an.

‘În urma aspectelor prezentate de către primarul comunei Mahmudia, Şerpescu Ion, în calitate de preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, s-au dispus în regim de urgenţă măsuri operaţionale în vederea asigurării unui management adecvat al situaţiei de urgenţă. La momentul acesta, prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, în calitate de comandant al acţiunii este în teren, alături de comandantul intervenţiei, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Delta al judeţului Tulcea şi de Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene hidrometeorologice periculoase’, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit sursei, în teren au fost dispuse forţe şi mijloace specializate aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Delta al judeţului Tulcea, Direcţiei Silvice, Sistemului de Gospodărire a Apelor Tulcea şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Mahmudia.

În luna aprilie, în timpul unei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, viceprimarul comunei Mahmudia, Vasilică Uncu, a anunţat că autoritatea locală a început consolidarea digului care protejează o incintă agricolă, astfel încât suprafaţa respectivă să nu fie inundată, iar autoritatea locală să nu plătească despăgubiri.

Potrivit datelor de la acea vreme, digul este erodat în anumite porţiuni până la 80%, iar zilnic s-a intervenit cu saci de pământ.

Şi în anul 2021, Primăria comunei Mahmudia a semnalat infiltraţii în digul amenajării Carasuhat, zonă renaturată anterior cu sprijinul fondurilor europene la iniţiativa World Wildlife Fund, în parteneriat cu autoritatea locală. AGERPRES / (AS – autor: Luisiana Bîgea, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks