Senatorul AUR Valentin-Rică Cioromelea susţine că situaţia pescarilor din Deltă este critică şi că atunci când se va întâlni cu guvernatoarea Rezervaţiei, Atena Groza, va ridica problema poluării Dunării.
Parlamentarul a prezentat luni, în timpul unei conferinţe de presă, posibilitatea ca tulcenii să-şi prezinte problemele cu care se confruntă pe platforma online aurteaude.ro şi a menţionat că în fiecare zi de vineri îi aşteaptă pe concitadini la audienţe.
‘E mai greu ca cetăţenii din sate să acceseze un site, când nici măcar nu au semnal, dar noi avem datoria să transmitem aceste probleme. Fiecare cetăţean din sat are pe cineva în oraş căruia i se adresează şi care dacă vine la noi poate să fie ajutat’, a declarat senatorul AUR Valentin-Rică Cioromelea.
El a mai spus că unele probleme ale tulcenilor au luat forma unor interpelări adresate în Parlamentul României şi că principala provocare a judeţului este pescuitul.
‘Întâlnirile cu aceşti oameni (pescarii, n.red.) sunt cam dureroase, pentru că îţi spun din suflet ‘nu avem cu ce să trăim’, ‘mergem la cherhana şi-şi bat joc de noi’, ‘nu avem mijloace de subzistenţă’ ‘, a menţionat parlamentarul de Tulcea.
Senatorul AUR a subliniat că la prima întâlnire cu guvernatoarea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Atena Groza, va ridica problema poluării Dunării.
‘Din Germania pleacă poluarea şi noi suntem plătitorii tuturor deşeurilor din Europa. Nu ştiu ce program ar trebui făcut de dumneaei sau de Guvern pentru ca aceste poluări ori să fie compensate, ori să se găsească o modalitate prin care acestea să dispară sau măcar să le filtrăm’, a menţionat senatorul AUR.
Prezent la conferinţa de presă din Tulcea, copreşedintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a criticat deciziile luate de Guvernul României şi a menţionat că drepturile şi libertăţile cetăţenilor sunt din nou puse în pericol în contextul menţinerii anumitor restricţii şi a unui nou val al pandemiei de COVID-19.
‘Suntem într-o criză economică majoră în care ne-am adâncit şi din pricina măsurilor tâmpite, că altfel nu le pot spune, luate pe tărâm economic. Într-un singur an, am împrumutat 30 de miliarde de euro pentru nu se ştie ce, bani tocaţi deja, şi ne pregătim să împrumutăm alţii’, a declarat senatorul Claudiu Târziu.
Copreşedintele AUR a criticat posibila obligativitate a unor categorii profesionale, medici şi profesori, de a se vaccina anti-COVID-19 şi a spus că trebuie să se facă eforturi pentru reluarea vieţii normale.
‘Trebuie să facem eforturi să revenim la normalitate pentru că deja se vede că imunizarea colectivă a avut loc. Mulţi români au avut boala într-o formă sau alta, fie că s-au prezentat la medic, fie că nu. O altă parte semnificativă, 30%, s-au vaccinat. Vom vedea cu ce consecinţe, dar din punctul de vedere al autorităţilor ar trebui să fie o chestiune de siguranţă publică. Vedem că boala nu mai evoluează, a intrat într-un declin major. De ce să ne temem acum de un preconizat val 4, în condiţiile în care nu-l arată absolut nimic?’, a mai spus copreşedintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.