Acasă93Tulcea: Unele comunităţi din judeţ au rămas deconectate de la reţeaua de...

Tulcea: Unele comunităţi din judeţ au rămas deconectate de la reţeaua de energie electrică

Unele comunităţi din judeţul Tulcea nu au, vineri după-amiază, energie electrică, în urma fenomenelor meteorologice severe înregistrate duminică.

Primarul comunei Maliuc, Nicoleta Sevastian, a declarat vineri pentru AGERPRES că satele Maliuc, Gorgova şi Vulturu nu au energie electrică de la finele săptămânii trecute, iar proviziile oamenilor făcute pentru iarnă s-au stricat în congelatoare.

‘De ieri (joi, n.red.), se lucrează şi îi ajutăm cu mijloace proprii pentru a se deplasa în zonele afectate. Nu ne-au dat un grup electrogen, aşa încât oamenii şi-au făcut proviziile pentru iarnă şi le-au depozitat în congelatoare acum au rămas fără ele, fiindcă s-au stricat’, a afirmat primarul comunei Maliuc, Nicolaeta Sevastian.

În comuna Ceatalchioi, două gospodării din satul reşedinţă de comună şi o parte familiile care locuiesc în satul Pătlăgeanca nu au de duminică energie electrică.

‘Am vorbit cu angajaţii distribuitorului de energie electrică şi am înţeles că vor veni mâine (sâmbătă, n.red.) în Pătlăgeanca unde avem familii fără curent’, a menţionat primarul comunei Ceatalchioi, Tudor Cernega.

Una din principalele probleme reclamate după viscolul şi ninsorile înregistrate duminică, 26 noiembrie, în judeţ a fost lipsa semnalului la telefonia mobilă.

‘La următoarea şedinţă de Consiliu local, voi propune achiziţia a patru telefoane mobile pe satelit, pentru că în perioada viscolului nu am avut semnal în comuna Crişan. Telefoanele vor fi pentru asistenţii comunitari din fiecare sat pentru a cere sprijin la 112 în cazuri de genul acesta. Dacă Serviciul de Telecomunicaţii Speciale are linii speciale în comune pentru alegeri, Registrul Agricol sau Evidenţa Populaţiei, ar trebui să aibă un fir special şi pentru situaţii de urgenţă. Dar, cinstit vorbind, duminică nicio instituţie a statului nu putea să facă nimic aici’, a precizat primarul comunei Crişan, Silviu Rahău.

Potrivit ultimelor date făcute publice joi după-amiază, de către distribuitorul de energie electrică, 14 localităţi din judeţul Tulcea nu aveau energie electrică, în trei dintre acestea alimentarea fiind întreruptă integral, în urma viscolului înregistrat la finele săptămânii trecute.

‘Reamintim că suprafaţa mare afectată de vântul cu viteze de peste 100 kilometri pe oră şi precipitaţii, precum şi accesul dificil în zonele cu defecte din cauza ploii şi noroiului, majorează duratele de intervenţie’, se specifică în comunicatul distribuitorului de energie electrică.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks