test
Acasă93Tulcea: Zona strict protejată Sărături-Murighiol va fi împrejmuită cu un gard

Tulcea: Zona strict protejată Sărături-Murighiol va fi împrejmuită cu un gard

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a semnat la finele lunii trecute contractul de finanţare pentru realizarea proiectului ‘Conservarea zonei strict protejate Sărături Murighiol’, zona urmând să fie împrejmuită cu un gard din sârmă, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul pădurii Letea.

Potrivit unui comunicat de presă remis marţi de ARBDD, proiectul va fi finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, are ca obiectiv general conservarea biodiversităţii şi are un buget total estimat de 7.683.910,66 lei.

‘Prima acţiune care se va desfăşura în cadrul proiectului va fi achiziţia de informare şi publicitate, ceea ce presupune inclusiv achiziţia a patru panouri informative care vor fi amplasate în foişorul din zonă, la Primăria comunei Murighiol şi la poarta principală’, a precizat, pentru AGERPRES, managerul proiectului din cadrul ARBDD, Mirela Niţu.

Prin proiect zona strict protejată va fi împrejmuită cu un gard pe o lungime de 5,36 de kilometri şi va fi dotată cu un pichet de prevenire şi stingere a incendiilor.

Potrivit reprezentantei ARBDD, toate activităţile din cadrul proiectului se vor încheia la finele anului viitor.

Zona strict protejată Sărături-Murighiol are o suprafaţă de 87 de hectare şi găzduieşte colonii de piciorong, ciocîntors, raţa cu ciuf şi prundăraş de sărătură, potrivit site-ului ARBDD. În timpul iernii, îngheţul tardiv al complexului salmastru determină o mare concentrare a limicolelor care găsesc aici adăpost şi hrană abundentă.

Anul acesta, lacul a secat, din cauza secetei.

ARBDD a derulat proiecte similare de conservare a biodiversităţii prin împrejmuirea cu garduri din sârmă ghimpată în pădurile Caraorman şi Letea, ambele proiecte, ca şi cel din zona Sărături-Murighiol, fiind derulate în parteneriat cu asociaţia Danubiu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks