AcasăStiri generaleUn centru de consiliere pentru agresori familiali va fi înfiinţat în structura...

Un centru de consiliere pentru agresori familiali va fi înfiinţat în structura DGASPC Sector 6

Un centru de consiliere pentru agresori familiali va fi înfiinţat în structura DGASPC Sector 6, printr-un proiect finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, după ce Consiliului local a adoptat în şedinţa de luni, cu 24 de voturi ‘pentru’, o hotărâre în acest sens.

‘Se aprobă înfiinţarea Centrului de consiliere pentru agresori, în cadrul proiectului ‘Sprijin pentru implementarea Convenţiei de la Istanbul în România’, finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021. (…) Centrul de consiliere pentru agresori, înfiinţat în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, va funcţiona ca serviciu public fără personalitate juridică şi va oferi servicii complexe agresorilor familiali în vederea corectării comportamentelor agresive şi pentru a sprijini reabilitarea şi reinserţia socială a acestora’, prevede hotărârea.

Potrivit Regulamentului de organizare şi funcţionare a centrului, vor fi oferite următoarele tipuri de servicii: consiliere psihologică pentru reducerea comportamentului violent şi de control asupra membrilor familiei; educaţie şi consiliere pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă prosocială: controlul furiei, rezolvare de conflicte, comunicare non-violentă; sprijin pentru reabilitarea, reinserţia şi integrarea socială a agresorilor; educaţie cu privire la egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, principii de etică, drepturile omului, legislaţie naţională şi sancţiuni aplicabile.

Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES) va asigura cheltuielile pentru reabilitarea/renovarea şi dotarea spaţiului unde va funcţiona centrul.

Administrarea centrului va fi în responsabilitatea DGASPC Sector 6, care va obţine şi certificările corespunzătoare pentru furnizorii de servicii sociale. De asemenea, DGASPC Sector 6 va asigura sustenabilitatea centrului pe parcursul a 5 ani de la momentul finalizării proiectului.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks