Un nou corp al Grădiniţei 196 a fost inaugurat luni de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
Primarul Robert Negoiţă a afirmat că de noul corp inaugurat luni vor beneficia nouă grupe de antepreşcolari şi 15 grupe de preşcolari.
‘Avem aici un corp nou de clădire, care înseamnă nouă grupe de antepreşcolari şi 15 grupe de preşcolari. Acoperim o parte din marea nevoie de spaţiu pe care o avem în Sectorul 3 şi anume din ce în ce vin mai mulţi copii să beneficieze de instituţiile noastre de învăţământ. În acest an pe antepreşcolar avem cu 300 mai multe solicitări faţă de în trecut. (…) Momentan peste 1.000 de solicitări nu sunt onorate. Până în septembrie să onorăm toate solicitările pe care le avem atâtea câte sunt ele – peste 1.000 de solicitări’, a afirmat edilul Robert Negoiţă, care a precizat că noua clădire dispune de ‘absolut tot ce este necesar’.
El a spus că atunci când se va deschide noul an şcolar minimum 10 unităţi din sector vor avea antepreşcolari împreună cu preşcolari.
‘Este un exemplu de bună practică. Este un exemplu în care ceea ce Proiectul România Educată are în concluzii, ceea ce proiectul Legii învăţământului preuniversitar are deja în text, este integrarea învăţământului antepreşcolar cu cel preşcolar, educaţia timpurie. (…) Este exemplu de ceea ce trebuie să fie făcut, este ceea ce întreaga Europă, întreaga lume civilizată şi România Educată propune drept obiectiv. (…) Acesta este modelul de cooperare, unicul ce poate fi câştigător între autorităţile locale şi autorităţi centrale, în cazul de faţă Ministerul Educaţiei. Doar aşa putem reuşi să oferi condiţii pentru şcoală, şcoală şi grădiniţă. (…) Ministerul Educaţiei a început deja din acest an susţinerea printr-un cost standard per antepreşcolar de 15.600 de lei, care este de câteva ori mai mare decât costul standard pentru grădiniţe. La nivelul noilor propuneri legislative ne vom asigură că va exista obligativitatea la nivel legal pentru finanţarea în educaţie’, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.
Noul corp al clădirii care a fost inaugurat luni va găzdui 427 de copii, respectiv 127 de copii antepreşcolari, repartizaţi în nouă grupe de creşă şi 300 de preşcolari (15 grupe).
Clădirea are două etaje, suprafaţa construită fiind de 1.180 mp, iar cea desfăşurată de 3.354 mp.
La parter va funcţiona creşa, iar la etajele 1 şi 2 îşi vor desfăşura activitatea grupe de preşcolari.
Imobilul este dotat cu camere de supraveghere, sistem de detecţie şi stingere a incendiului şi cu scară exterioară.