test
AcasăStiri generaleUniversitatea din Bucureşti a aderat la Coaliţia pentru Reformă în Evaluarea Cercetării...

Universitatea din Bucureşti a aderat la Coaliţia pentru Reformă în Evaluarea Cercetării (CoARA)

Universitatea din Bucureşti, alături de alte peste 360 de universităţi şi institute de cercetare din România şi din Europa, a aderat la Coaliţia pentru Reformă în Evaluarea Cercetării (Coalition for Advancing Research Assessment – CoARA).

Potrivit unui comunicat al UB, transmis vineri AGERPRES, reprezentanţii universităţii au participat, joi, la întrunirea Adunării Generale a noii asociaţii, în cadrul căreia au fost agreate documentele fondatoare şi strategice ale planului de reformă în evaluarea cercetării.

În Adunarea generală a CoARA, pe lângă exprimarea votului privind documentele referitoare la guvernanţa şi acţiunile organizaţiei, a fost realizată acţiunea de alegere a preşedintelui, vicepreşedinţilor şi a membrilor comitetului director. Întâlnirea a prilejuit, de asemenea, discuţii tematice în legătură cu grupurile de lucru din cadrul organizaţiei şi acţiunile iniţiate de acestea, precum şi votul privind susţinerea planului preliminar de acţiune şi a bugetului stabilit.

Din asociaţia CoARA fac parte peste 360 de instituţii de cercetare din Europa şi din întreaga lume, printre care şi universităţi membre ale Consorţiului ‘Universitaria’ şi ale Alianţei CIVIS – Universitatea Civică Europeană, în care Universitatea din Bucureşti este membră.

Constituirea CoARA a pornit de la necesitatea ca sistemele de evaluare a cercetării să poată recompensa un spectru cât mai larg de activităţi, incluzând astfel rezultatele specifice anumitor domenii de cercetare, iniţiativa venind în sprijinul tinerelor generaţii de cercetători, care au subliniat cu diverse ocazii oportunitatea recunoaşterii, în procesele de evaluare, a noilor metode de a concepe, a desfăşura şi a comunica cercetarea, favorizate de conectivitatea fără precedent oferită de instrumentele domeniului IT&C, precizează sursa citată.

O iniţiativă care propune o platformă de sprijin concret pentru toate instituţiile de cercetare, cu obiectivul de a contribui la dezvoltarea unor noi metode şi practici de evaluare în cercetare, CoARA este complementară direcţiilor strategice stabilite de Comisia Europeană ca parte a Noului Spaţiu european de cercetare (European Research Area – ERA).

CoARA se adresează instituţiilor de cercetare din întreaga lume, le invită să se alăture demersurilor sale şi îşi propune să colaboreze cu orice organizaţie care are iniţiative similare.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks