Aproape 12.000 de locuri sunt disponibile, în total, pentru admiterea de anul acesta, la Universitatea Transilvania din Braşov – peste 7.000 sunt la programele de studii de licenţă şi aproximativ 3.500 de locuri la cele de masterat.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, la licenţă, din totalul de 7.385 de locuri, 2.752 sunt finanţate de la buget, 3.089 sunt la taxă, iar 1.360 de locuri sunt la programele de studii la distanţă sau la cele cu frecvenţă redusă.
La masterat, din totalul de 3.410 locuri, 1.323 sunt la buget, 1.918 sunt la taxă, iar 135 la programele de studii cu frecvenţă redusă.
Locuri speciale sunt alocate şi pentru candidaţii de etnie romă, pentru absolvenţii de licee situate în mediul rural, pentru persoanele cu dizabilităţi şi pentru românii de pretutindeni.
În acest an, la Universitatea Transilvania din Braşov, sunt 7 programe de studii noi – Media Digitală cu predare în limba engleză, la Facultatea de Sociologie şi Comunicare, Interpretare muzicală – instrumente, cu predare în limba engleză, la Facultatea de Muzică şi Antreprenoriat în ingineria materialelor, la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor. Şi la masterat sunt noi programe de studii: Sisteme de comandă şi control pentru autovehicule, la Facultatea de Inginerie Mecanică, Management integrat de mediu, la Facultatea de Design de Produs şi Mediu, Managementul afacerilor industriale şi antreprenoriat, la Facultatea de Inginerie Tehnologică şi Management Industrial, şi Studii de limbă şi de cultură franceză, la Facultatea de Litere, precizează sursa citată.
La 14 facultăţi admiterea se face pe bază de dosar, unde se va ţine cont de notele la Bacalaureat.
La Facultatea de Medicină la toate programele de studii, precum şi la programul de studii Kinetoterapie şi motricitate specială de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane admiterea va consta şi într-un examen scris (test grilă), în timp ce la Facultăţile de Muzică, de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane şi de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, admiterea va însemna probe practice şi de competenţe.
Taxele de şcolarizare şi cele de înscriere rămân neschimbate: 200 de lei este taxa de înscriere la toate facultăţile, excepţie face Facultatea de Medicină, programul de studii ‘Medicină’ unde aceasta este de 250 de lei, iar taxele de şcolarizare sunt cuprinse între 3.500 şi 6.000 de lei pe an.
La fel ca în anii trecuţi, şi de această dată înscrierea la facultate se va face exclusiv online, prin completarea formularului de înscriere, disponibil pe admitere.unitbv.ro.
Înscrierile se fac până în 16 iulie, ora 13,00, iar rezultatele se vor afişa în 21 iulie.
Şi la admiterea din acest an, Universitatea Transilvania din Braşov oferă facilităţi elevilor cu performanţe remarcabile. Candidaţii care au fost şefi de promoţie la liceu sau au fost membri ai loturilor olimpice ale României şi au participat la competiţii internaţionale sau au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat vor primi gratuit un laptop şi, dacă au nevoie, cazare la cămin şi o masă pe zi la cantină, pe tot parcursul anului universitar. Pe lângă aceste beneficii, se adaugă şi cele peste 10 tipuri de burse de care toţi studenţii Universităţii pot beneficia dacă au rezultate notabile sau dacă se implică şi contribuie la activităţile universităţii, se mai arată în comunicat.