Acasă55UPDATE/USR: Anca Dragu, propusă pentru a fi noul guvernator al Băncii Naţionale...

UPDATE/USR: Anca Dragu, propusă pentru a fi noul guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei

USR transmite că Anca Dragu este propusă pentru a fi noul guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei, conform anunţului făcut de Igor Grosu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova.

Votul va avea loc vineri la prânz, în Parlament. Anca Dragu a depus deja jurământul ca cetăţean al Republicii Moldova, reiese dintr-un comunicat transmis, vineri, de USR.

‘Este o onoare pentru mine sa contribui la parcursul european al Republicii Moldova. Avem nevoie de instituţii puternice, independente, care să asigure stabilitatea economică a ţării şi prosperitate pentru toţi cetăţenii. Nu va fi un drum uşor, dar cu răbdare, determinare şi pricepere vom putea duce la bun sfârşit proiectul european’, a precizat Anca Dragu.

USR subliniază că va continua să susţină Republica Moldova, al cărei loc este ‘în Europa alături de România’.

‘Sunt mândru de această performanţă a colegei noastre şi este o nouă dovadă a profesionalismului pe care l-a demonstrat de-a lungul întregii sale cariere. Sunt convins că Anca îşi va aduce contribuţia la parcursul european al Republicii Moldova, mai ales în contextul în care Consiliul European a decis recent deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană’, a declarat preşedintele USR, Cătălin Drulă.

Anca Dragu este senator USR de Bucureşti şi vicepreşedinte în Biroul Naţional al USR. A fost prima femeie preşedinte a Senatului, la propunerea USR.

De profesie economist, Anca Dragu a fost ministru al Finanţelor în guvernul tehnocrat, în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017, menţionează sursa citată.

Anca Dragu deţine o diplomă de licenţă şi un doctorat în Economie la Academia de Studii Economice din Bucureşti, un master în Politici Publice şi Aderare la UE, absolvit în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti şi a urmat diferite programe în cadrul Universităţii Georgetown, Programul de burse pentru Europa Centrală şi de Est şi în cadrul Universităţii George Washington, Washington DC.

Anca Dragu a dobândit experienţă în decursul celor 24 de ani de activitate profesională atât la nivel naţional, cât şi internaţional în mediul public şi privat. A fost analist economic în cadrul Direcţiei Generale pentru Afaceri Economice şi Financiare a Comisiei Europene, după o experienţă de 12 ani în cadrul biroului Fondului Monetar Internaţional din Bucureşti, a lucrat ca economist în cadrul Băncii Naţionale a României.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks