Conducerea Primăriei comunei Bărbăteşti, localitate cu o populaţie de circa 3.000 de oameni, a decis că poate funcţiona şi cu număr redus de personal, astfel că în prezent instituţia mai are doar nouă angajaţi din cei 24 prevăzuţi în organigramă.
Primarul comunei, Constantin Bancu, a declarat, pentru AGERPRES, că se descurcă foarte bine doar cu personalul pe care îl mai are şi reuşeşte astfel să economisească şi bani pentru a realiza investiţiile necesare în localitate.
‘Am fost puţini, iar acum ne-am împuţinat de tot. De vreo două mandate mergem şi aşa cu personal redus şi am putea să ne descurcăm şi cu mai puţini, pentru că nu este un volum de muncă foarte mare, multe dintre investiţiile pe care le aveam de făcut fiind realizate şi, în plus, ne rămân şi bani să facem şi alte proiecte pentru comună. De exemplu, angajata de la bibliotecă, unde mai vin doar din când în când elevii de la şcoală, ştie să facă şi asistenţă socială, iar asistenta socială se descurcă foarte bine şi pe contabilitate şi la casierie, astfel că nu există situaţii în care atunci când cetăţeanul se prezintă cu o solicitare la noi să nu fie rezolvat, de cele mai multe ori, pe loc’, a afirmat primarul Bancu.
Edilul a precizat că nu s-a sfiit să preia de câteva luni şi atribuţiile femeii de serviciu şi să facă chiar el curăţenie, la propriu, în instituţia pe care o conduce, deşi spune că i-ar fi necesar şi un asistent comunitar în localitate.
‘Femeia de serviciu ni s-a pensionat, iar eu i-am preluat sarcinile, nu doar din motive economice. Dincolo de glumă însă, aparatul merge bine aşa cum este, iar dacă va fi nevoie, vom trece la angajarea de personal necesar. Ar mai fi nevoie de un asistent comunitar, dar cum Direcţia de Sănătate Publică, cea care plăteşte asistenţii comunitari, a spus că nu au bani, vom vedea cum ne vom descurca. Deocamdată, mergem bine aşa în formula în care suntem acum’, a mai adăugat alesul local din Bărbăteşti.
În prezent, la Primăria Bărbăteşti lucrează primarul, viceprimarul, secretarul, o asistentă socială, o bibliotecară, o casieră, un inginer agricol, un angajat la achiziţii publice şi încă unul la registrul agricol. AGERPRES / (AS – autor: Ramona Dincă, editor: Marius Frăţilă)