test
AcasăStiri generaleVâlcea: Drapelul naţional, arborat de jandarmi pe Vârful Fratoşteanu, la peste 2.000...

Vâlcea: Drapelul naţional, arborat de jandarmi pe Vârful Fratoşteanu, la peste 2.000 de metri altitudine

De Ziua Drapelului Naţional, jandarmii vâlceni au dus tricolorul pe Vârful Fratoşteanu, unul dintre cele mai înalte din Munţii Latoriţiei, situat la cota 2.053 de metri, au anunţat, luni, reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vâlcea.

Tricolorul a fost purtat pe traseul ce pleacă din Curmătura Vidruţei de patru jandarmi montani de la postul din staţiunea Voineasa, cărora li s-a alăturat şi purtătorul de cuvânt al IJJ Vâlcea, George Tacăle, care a realizat şi un clip dedicat acestui moment deosebit, postat şi pe pagina de Facebook a instituţiei.

‘Împreună, am ridicat tricolorul pe Vârful Fratoşteanu, arătând astfel că dragostea şi mândria noastră pentru ţară nu cunosc limite. Drapelul Naţional este simbolul care ne uneşte şi ne aminteşte de luptele şi victoriile noastre. Ne reprezintă în faţa întregii lumi şi ne inspiră să fim mai buni şi mai puternici în fiecare zi. Sărbătorim împreună Ziua Drapelului Naţional şi continuăm să ne purtăm Drapelul în suflet cu mândrie şi onoare’, au transmis reprezentanţii Jandarmeriei Vâlcea.

Acesta este cel de-al doilea an consecutiv în care jandarmii vâlceni au ales să se aventureze cu tricolorul pe cărările montane din judeţ şi să-l arboreze pe cele mai înalte culmi în semn de preţuire pentru ţară şi simbolurile ei.

Ziua Drapelului Naţional, instituită prin Legea 96/1998, este marcată în fiecare an, la 26 iunie. AGERPRES / (AS – autor: Ramona Dincă, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks