Vâlcea: Primăria Râmnicului cere restricţii de circulaţie la pasajul CFR din Goranu, afectat de alunecări de teren

0
274

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din municipiul reşedinţă a decis restricţionarea accesului maşinilor de tonaj şi gabarit mare la pasajul superior de cale ferată din cartierul Goranu (strada Straubing), aflat în pericol de prăbuşire din cauza unor alunecări de teren, au anunţat, vineri, reprezentanţii municipalităţii râmnicene.

Potrivit sursei citate, membrii CLSU s-au reunit la solicitarea primarului Mircia Gutău pentru a analiza situaţia acestui pasaj la care autorităţile locale nu pot să intervină pentru a-l pune în siguranţă întrucât se află în administrarea companiei CFR S.A. şi este prins în investiţia ‘Linie de cale ferată Vâlcele – Râmnicu Vâlcea’, proiect care însă nu are un termen precis de realizare.

‘Pericolele pe care le generează deteriorarea pasajului au fost semnalate în mai multe rânduri atât CNCF ‘CFR’ S.A., cât şi Ministerului Transporturilor, cea mai recentă adresă fiind transmisă în urmă cu câteva zile. În aceste condiţii şi din dorinţa de a evita o posibilă catastrofă cauzată de prăbuşirea acestei structuri, primarul Gutău a propus instituirea de restricţii rutiere de tonaj (până la 7,5 tone) şi de gabarit (până în 3,5 m) prin două porţi limitatoare la capetele pasajului’, au transmis reprezentanţii Primăriei Râmnicului.

Purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Daniel Ionescu, a precizat că au fost identificate deja şi amplasamentele celor două porţi, locurile unde se vor monta indicatoarele rutiere de presemnalizare a acestor restricţii, precum şi rutele ocolitoare pe care autovehiculele mari le vor avea la dispoziţie pentru a evita această zonă, restricţiile, de la care vor fi însă exceptate mijloacele de transport în comun, cele de salubritate şi de intervenţie în cazul situaţiilor de urgenţă, urmând să intre în vigoare după obţinerea tuturor aprobărilor necesare.

Sursa: AGERPRESS