Primăria din Băile Govora reînvie tradiţia din perioada interbelică şi anunţă că, aşa cum se obişnuia odinioară, în staţiune se va deschide oficial sezonul estival, printre evenimentele pregătite special pentru această zi fiind şi vernisajul unei expoziţii foto-documentară de vilegiatură, la Cazinoul din oraş.
Turiştii şi nu numai au astfel ocazia să vadă cum era pe vremuri staţiunea întemeiată de I.C. Brătianu şi doctorul Zorileanu, în numeroase vederi, cărţi poştale şi fotografii de epocă, provenind din Colecţia ‘Cărţi poştale ilustrate româneşti’ de la Biblioteca Naţională a României, afişe din perioada interbelică şi articole din ziarele vremii.
‘Cei care vor ajunge pe 1 iunie la Băile Govora vor putea admira în cadrul expoziţiei de vilegiatură strălucirea de altădată a frumoaselor vile şi hoteluri govorene, cu poveştile şi întâmplările de odinioară, istoria staţiunii începând în perioada Belle Epoque, fiind legată de numele marelui om politic I.C. Brătianu şi al generalului medic Nicolae Popescu-Zorileanu. (…) Sezonul de ‘vilegiatură’ la Băile Govora, termen franţuzesc care desemna sejurul în afara reşedinţei de domiciliu, preluat şi de presa românească în perioada interbelică, ne spune profesorul Andrei Popete Pătraşcu, începea la 1 iunie şi se întindea pe întreaga perioadă a verii, inclusiv luna septembrie, aducând în ‘staţiunea cu renume mondial’, aşa cum era descrisă în presa vremii, oameni din toate colţurile ţării, dar şi din străinatate, care îşi tratau aici afecţiunile de artrită, reumatism, gută sau diverse boli de piele. ‘Inhalaţii, pulverizaţii, insuflaţii, inhalaţii cu oxigen, aer comprimat, băi hidroelectrice de acid carbonic, aplicaţiuni cu nămol, raze ultra violete, ultrascurte, diatermie’ erau procedurile care completau în anul 1940 cura balneară de la Băile Govora’, transmit organizatorii expoziţiei – Asociaţia culturală Tătărescu, care au dat astfel curs invitaţiei primarului staţiunii, Mihai Mateescu, de a participa la deschiderea sezonului la Băile Govora.
De asemenea, cei care vor ajunge pe 1 iunie la Cazinoul din parcul situat în centrul staţiunii au ocazia să admire în cadrul expoziţiei şi câteva uniforme de epocă, printre acestea aflându-se costumul de consilier regal al lui Gheorghe Tătărescu, prim-ministru al României în perioada interbelică, să se plimbe cu Trenuleţul Dotto, care va funcţiona începând de luna viitoare în oraş pe perioada de vară şi să participe la diversele evenimente pregătite special pentru a sărbători deschiderea sezonului estival, dar şi Ziua Copilului.