Peste 140.000 de lei intenţionează să aloce municipalitatea râmniceană pentru organizarea pe parcursul a trei zile la sfârşitul acestei luni a sărbătorii dedicate imnului naţional, spectacolele din cadrul evenimentului urmând să se desfăşoare în parcarea unui centru comercial din municipiu, iar printre artiştii invitaţi să concerteze se află Smiley, Florin Vasilică împreună cu grupul Teleormanul şi Dina Matei cu Taraful Cleante.
Primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a ţinut însă să precizeze că bani alocaţi din bugetul local vor fi folosiţi exclusiv pentru organizarea momentelor oficiale dedicate acestei sărbători, onorariile artiştilor invitaţi urmând să fie plătite de o firmă privată, partener al municipalităţii pentru acest eveniment.
‘Ca şi la ediţia precedentă a acestei mari sărbători locale şi naţionale, din dorinţa de a nu împovăra bugetul local am ales şi voi propune Consiliului Local organizarea parţială a manifestărilor dedicate Zilei Imnului Naţional în parteneriat cu un agent economic privat, care a propus un program interesant şi diversificat de concerte şi spectacole. Astfel, prin această asociere, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea nu va plăti niciun leu pentru desfăşurarea evenimentelor din parcarea Shopping City, respectiv concertele susţinute de Andia şi Smiley în 29 iulie, de Rapsodia Vâlceană, Elena Ghiţulete şi Florin Vasilică împreună cu grupul Teleormanul în 30 iulie şi de Aurel Neamţu, Ian Raiburg şi Diana Matei cu Taraful Cleante în 31 iulie. Toate aceste concerte, la care se adaugă scenotehnica specifică şi un foc de artificii, costă peste 242.000 lei, suportaţi integral de către partenerul privat al organizării manifestărilor’, a transmis edilul-şef din Râmnicu Vâlcea printr-un comunicat de presă trimis joi.
Gutău a menţionat că cei 144.000 de lei din bugetul local vor fi folosiţi pentru materialele de promovare a manifestărilor, primirea delegaţiilor străine invitate, precum şi pentru organizarea momentelor oficiale din Parcul Zăvoi şi de la Arenele ‘Traian’, unde au fost invitaţi să concerteze Ansamblul ‘Perla’ din Cernăuţi, Bogdan Simion şi Codruţ Scurtu împreună cu Filarmonica ‘Ion Dumitrescu’ din Râmnicu Vâlcea.
Programul şi fondurile propuse a fi alocate din bugetul local pentru această sărbătoare urmează să fie discutate şi supuse votului consilierilor locali vineri, într-o şedinţă extraordinară.
‘Deşteaptă-te romane!’ a fost intonat pentru prima oară pe 29 iulie 1848 în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, în faţa unei numeroase asistenţe, de un grup de tineri avându-l în frunte pe Anton Pann, ca un imn al Revoluţiei paşoptiste, iar după Revoluţia din 1989 a devenit imnul naţional al României.