AcasăStiri generaleValeriu Gheorghiţă: 96 de echipe mobile de vaccinare au fost în teren...

Valeriu Gheorghiţă: 96 de echipe mobile de vaccinare au fost în teren în perioada 8-12 martie

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că în prezent sunt constituite 96 de echipe mobile de vaccinare anti-COVID care au imunizat în perioada 8-12 martie persoane din centrele rezidenţiale, persoane imobilizate, persoane din centre de dializă şi persoane fără adăpost.

‘Aş vrea să vă amintesc faptul că la acest moment sunt constituite 96 de echipe mobile, în săptămâna 8-12 martie au fost în teren toate aceste echipe mobile, ele sunt constituite din 363 de medici şi asistenţi medicali, au efectuat 263 de misiuni în teritoriu pentru vaccinare în centrele rezidenţiale, persoane imobilizate, centre de dializă şi persoane fără adăpost’, a spus Gheorghiţă, la o conferinţă de presă.

El afirmat că, la nivel naţional, până la data de 15 martie au fost raportate 7.185 de cazuri de reacţii adverse postvaccinale, cu o rată de raportare de 3,3 la 1.000 de doze administrate.

‘În perioada 8 martie – 14 martie au fost raportate un număr de 1.136 de reacţii adverse postvaccinale, 93% dintre acestea au fost raportate la Agenţia Naţională a Medicamentului, iar restul direct la Institutul Naţional de Sănătate Publică. Vârsta mediană a persoanelor care au raportat aceste reacţii adverse a fost de 41 de ani, între 19 şi 98 de ani ca extreme de vârstă, 68% din persoanele care au raportare reacţii adverse fiind de sex feminin. În funcţie de severitatea manifestărilor clinice, au fost 1.134 de reacţii clasificate ca nesevere şi două reacţii clasificate ca severe şi care sunt în curs de investigare. Din totalul persoanelor pentru care s-au raportat reacţii adverse, 82% sunt reacţii locale, de tip durere, tumefacţie, erupţie cutanată la locul injecţiei şi stare de oboseală, practic, reacţii generale, cu stare de oboseală, febră, frison, 48% dureri musculare sau articulare, 49% cefalee, 18% reacţii digestive, 10% stări de anxietate. Nu au fost înregistrate cazuri de şoc anafilactic’, a mai spus Gheorghiţă.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks