AcasăStiri generaleVaslui: Ajutoare de peste 3 milioane de lei, oferite de Episcopia Huşilor...

Vaslui: Ajutoare de peste 3 milioane de lei, oferite de Episcopia Huşilor pentru programele sociale anul trecut

Episcopia Huşilor, prin Asociaţia ‘Filantropia Ortodoxă Huşi’, a acordat în cursul anului 2021 ajutoare financiare în valoare de aproximativ 3,2 milioane de lei în cadrul programelor sociale derulate, se arată într-un raport publicat pe site-ul eparhiei.

‘Anul 2021 a însemnat pentru Eparhia Huşilor o intensificare a activităţilor social-filntropice, întrucât numărul beneficiarilor proiectelor sociale ale Asociaţiei ‘Filantropia Ortodoxă Huşi’, din cadrul Episcopiei Huşilor, a crescut considerabil, ca urmare a extinderii programelor de asistenţă socială derulate şi a identificării, în urma anchetelor de profil, a numeroase cazuri sociale’, se arată în documentul menţionat.

Printre programele sociale derulate de Asociaţia ‘Filantropia Ortodoxă’ Huşi se numără: ‘Ajutor de urgenţă’, destinat persoanelor cu nevoi speciale, ‘De Paşte aducem împreună lumină în suflete’, care s-a adresat copiilor din satele şi cătunele defavorizate, ‘Bun venit, copilărie’, organizat cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, ‘Un ghiozdan pentru noul an şcolar’, în cadrul căruia 1.724 de copii şi tineri din Episcopia Huşilor şi din Episcopia Basarabiei de Sud au primit ghiozdane complet echipate cu rechizite, sau Caravana ‘Dar de Crăciun’, destinat în special copiilor aflaţi în dificultate materială, dar şi persoanelor adulte, cu venituri modeste, din Episcopia Huşilor.

În cadrul asociaţiei funcţionează deja şapte aşezăminte sociale care oferă asistenţă socială de zi pentru copii şi servicii de îngrijire la domiciliu pentru vârstnici. Toate serviciile oferite de cele şapte aşezăminte sociale sunt licenţiate, conform legislaţiei în vigoare. În cursul anului 2022, vor fi deschise două centre rezidenţiale pentru persoane vârstnice.

De asemenea, din anul 2021, Asociaţia ‘Filantropia Ortodoxă’ Huşi este partener în proiectul cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 – Acţiuni Concrete În Comunitate, Educaţie Pentru Toţi.

Totodată, Centrul Eparhial Huşi a dat ajutoare băneşti unor parohii care au biserici în construcţie sau reparaţii, pentru edificarea de case parohiale, ajutoare de înmormântare şi pentru situa?iile medicale urgente ale preoţilor.

Potrivit raportului prezentat de Episcopia Huşilor, în anul 2021, instituţia a răspuns solicitărilor înaintate de cele trei eparhii din cadrul Mitropoliei Basarabiei, oferind ajutoare financiare în valoare de 102.100 lei, precum şi alte ajutoare. AGERPRES /(AS – autor: Loredana Ciobanu, editor: Antonia Niţă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks