Consilierii judeţeni PNL şi USR-PLUS au respins, vineri, pentru a patra lună consecutiv achiziţionarea unui teren cu o suprafaţă de 800 de metri pătraţi situat în municipiul Huşi, pe care ar urma să fie efectuate unele lucrări suplimentare intervenite după amenajarea unui drum judeţean şi care nu au fost prevăzute în proiectul iniţial de reabilitare.
‘Poate trebuie să le reamintim colegilor consilieri că este vorba despre achiziţionarea unei suprafeţe de teren pe care urmează să efectuăm în municipiul Huşi nişte amenajări la drumul judeţean care a fost realizat prin PNDL, una dintre cele mai mari investiţii, un drum de 20 de kilometri. Domnii consilieri refuză cu obstinaţie să voteze pentru cumpărarea acestui teren. Are mai puţină importanţă votul dumnealor, contează mai mult atenţia pe care o acordăm unităţilor administrative. Putem să apelăm la majoritatea din Consiliul Local Huşi să rezolvăm problema. Poate proprietarul terenului va cere despăgubiri pentru inundaţiile produse. Putem să-i comunicăm care sunt cei care se opun şi atunci o să răspundă ei în solidar cu Consiliul Judeţean. Acestea sunt lucruri care ar fi meritat o explicaţie din partea celor care în mod constant se opun’, a declarat preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.
Consilierii PNL şi ai USR-PLUS au refuzat să ofere explicaţii pentru votul acordat. La şedinţele anterioare ei au motivat refuzul de a vota pentru acest proiect susţinând că achiziţionarea terenului ar fi trebuit să fie inclusă în proiectul iniţial al drumului.
PSD şi ALDE deţin majoritatea în CJ Vaslui, dar pentru aprobarea acestui proiect este necesar votul a două treimi dintre consilierii judeţeni.
Potrivit proiectului de hotărâre, au fost identificate o serie de probleme tehnice referitoare la buna desfăşurare a lucrărilor, care pun în pericol siguranţa în exploatare a drumului.
Astfel, în urma inventarierii soluţiilor tehnice privind diminuarea impactului asupra riveranilor referitor la volumele de apă colectate din precipitaţii, atât de pe platforma drumului, cât şi de pe versanţii din vecinătate, s-a propus amenajarea unui şanţ deschis, realizat din dale de beton, în continuarea podeţului transversal din teren, care să descarce apele colectate într-un pârâu aflat în aval de drumul DJ 284. Pentru realizarea acestor lucrări s-a considerat necesară achiziţionarea terenului respectiv, în valoare de aproximativ 19.000 de lei.