Vaslui: Dragoş Benea va rămâne preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene a PSD ”cât va fi nevoie”

0
32

Europarlamentarul Dragoş Benea, numit preşedinte interimar al PSD Vaslui după excluderea lui Dumitru Buzatu, va rămâne în această funcţie în perioada următoare, decizia fiind anunţată, joi, în cadrul unei şedinţe pe care acesta, alături de secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a avut-o cu membrii organizaţiei vasluiene.

Benea a precizat că interimatul său va dura ‘cât va fi nevoie’, probabil până la primele alegeri.

El i-a asigurat pe colegii social democraţi din Vaslui de tot sprijinul în vederea traversării momentului ‘delicat’ prin care trece organizaţia şi le-a cerut acestora acestora sinceritate şi corectitudine, menţionând că scopul comun trebuie să fie acela ca PSD să găsească cei mai buni candidaţi pentru alegerile locale.

‘Au existat discuţii legat de acest interimat, firesc, e orgoliul unei organizaţii, nu m-a surprins şi nici nu m-a deranjat deloc. (…) Ultima problemă a PSD Vaslui este o conferinţă judeţeană, ba mai mult, desemnarea unui candidat la preşedinţia organizaţiei sau la CJ. Nu este un scop în sine, aşa cum nici câştigarea alegerilor nu este un scop în sine, ci să facem ceva după ce câştigăm alegerile şi să continuăm ce s-a făcut bun în judeţul Vaslui. (…) După acest pumn în plex pe care l-a primit organizaţia PSD, noi trebuie să găsim mijloacele şi oamenii, să fim primii la grila de start şi la finiş şi după aceea să continuăm proiectele pentru judeţul Vaslui. (…) Evident că trebuie nişte lucruri schimbate, oricât place sau nu place acest cuvânt. Ştiu că mai degrabă nu place la PSD Vaslui, dar sunt lucruri care trebuie schimbate, probabil o frecvenţă a întâlnirilor, probabil găsiţi şi oameni noi în interiorul organizaţiei, în afara organizaţiei. Probabil va trebui să parcurgă pe repede înainte un proces de primenire pe o viteză mai ridicată decât s-a produs în ultimii ani’, a declarat preşedintele interimar al PSD Vaslui.

Dragoş Benea spune că a simţit o reacţie ostilă a unor membri din organizaţia vasluiană, care ar fi dorit mai degrabă un lider interimar din judeţ.

‘A fost o reacţie, dar nu era cu mine, era cu instituţia interimatului din alt judeţ. N-au ce să aibă oamenii cu mine. (…) N-au dorit instituţia interimatului şi nu încerc să machiez situaţia. La preşedinţia organizaţiei, numele Ciprian Trifan a fost cel mai pomenit, dar Ciprian Trifan are o situaţie complicată la CJ. Şi eu, dacă eram în locul conducerii centrale, aceeaşi decizie o luam, pentru că se vede din avion că nu s-a schimbat nimic. Reacţia din sală de a respinge ideea interimatului parcă pe undeva confirmă că tocmai asta trebuia făcut. Asta este problema Organizaţiei PSD Vaslui astăzi, un interimar? Elefantul e în încăpere şi noi ne facem că nu-l vedem’, a menţionat europarlamentarul.

Dragoş Benea a mai afirmat că recenta întâmplare cu Dumitru Buzatu reprezintă o lovitură de imagine atât pentru PSD Vaslui, cât şi pentru partid la nivel naţional, dar a spus că ar putea fi o greşeală îndepărtarea tuturor persoanelor susţinute şi promovate până acum în organizaţia vasluiană. El a anunţat, totodată, că pentru a se putea ocupa cum trebuie de organizaţia de la Vaslui va delega sarcinile pe care le are ca preşedinte în filiala judeţeană a PSD Bacău.

‘Nu pot să mă antepronunţ. Fiecare nume şi prenume are povestea lui, meritul lui, contribuţia lui. Probabil la Bacău voi delega sarcinile de preşedinte, iar mandatul de europarlamentar mi-l exercit ca şi până acum, deci practic voi înlocui Bacăul cu Vasluiul, drumul pe care l-am făcut când eram mic mergând la bunici la Avereşti îl voi face acum în calitate de preşedinte interimar şi cu o frecvenţă surprinzătoare pentru cei care mă privesc mai cu reticenţă sau ca pe o floricică pusă în geam. (…) Voi fi un administrator silitor al acestei organizaţii’, a transmis Dragoş Benea.

Întrebat cum a perceput personal ceea ce s-a întâmplat cu Dumitru Buzatu, Benea a spus că a fost ‘uluit’.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost exclus din PSD, sâmbătă, decizia fiind luată cu unanimitate de voturi în şedinţa Biroului Politic Naţional al PSD.

În cadrul întâlnirii s-a decis şi numirea ca preşedinte interimar al organizaţiei PSD Vaslui a vicepreşedintelui partidului, Dragoş Benea.

Tribunalul Vaslui a decis sâmbătă arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, în dosarul în care este acuzat de procurorii anticorupţie că a primit drept mită suma de 1,25 milioane de lei de la omul de afaceri Emil Savin a cărui societate efectua lucrări la drumul strategic Bârlad – Laza – Codăeşti. Ulterior, Dumitru Buzatu a fost suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Vaslui, atribuţiile sale fiind preluate de vicepreşedintele instituţiei, Ciprian Trifan. AGERPRES / (AS, – autor: Loredana Ciobanu, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS