Peste 1.000 de elevi de clasa a XII-a de la cele şase licee din municipiul Vaslui au participat, miercuri, la cea de-a şasea ediţie a Marşului Absolventului de Liceu.
Elevii au mărşăluit pe Bulevardul Ştefan cel Mare, după care s-au adunat în Piaţa Centrului Civic, unde alături de părinţi şi profesori au fost felicitaţi de autorităţile judeţene şi locale.
‘De astăzi, voi va trebui să vă luaţi zborul. (…) Nu e un zbor uşor. Va trebui să treceţi prin multe situaţii. Va trebui să înfruntaţi nenumărate obstacole şi niciunii dintre cei care v-au înconjurat cu căldură nu vă pot prescrie o linie dreaptă a cursului vieţii voastre. Voi va trebui să faceţi acest lucru. Pe parcursul acestui zbor, trebuie să vă gândiţi să mergeţi pe direcţia bună. Sunt mulţi care merg pe direcţia bună şi pe sensul prost. Să încercaţi să găsiţi sensul bun. În primul rând, nu trebuie să ni se urce la cap. Cu asta trebuie să ducem cea mai importantă luptă. Apoi, trebuie să încercăm să învăţăm şi să nu credem că ştim totul. Mai bine să învăţăm, pentru că vom fi scutiţi de multe neplăceri. Poate lucrul cel mai important e să aveţi o scară de valori în care binele să fie valoarea centrală. Dacă veţi face lucrurile acestea, nu vă garantez un zbor lin, dar cu siguranţă veţi fi nişte oameni împliniţi. Vă doresc tuturor să aveţi un pic de noroc şi mult succes’, le-a transmis absolvenţilor de liceu preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu.
În cadrul ceremoniei, şefii de promoţie au primit diplome din partea primarului Vasile Pavăl şi au fost felicitaţi pentru munca depusă în cei patru ani de liceu şi pentru rezultatele obţinute la învăţătură, aceştia predând în mod simbolic elevilor de clasa a XI-a cheile liceelor.
Prima ediţie a Marşului Absolventului de Liceu, eveniment organizat de Primăria municipiului Vaslui, a avut loc în anul 2017. În ultimii doi ani, din cauza condiţiilor sanitare impuse de pandemia COVID-19, marşul nu a mai fost organizat, fiind înlocuit de ceremonii desfăşurate în cadru restrâns. AGERPRES / (AS – autor: Loredana Ciobanu, editor: Marius Frăţilă)