Vaslui: Şedinţă festivă a Consiliului Judeţean, la 30 de ani de la înfiinţarea instituţiei

0
85

Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui, s-a întrunit luni, într-o şedinţă festivă, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la reînfiinţarea instituţiei.

La eveniment au luat parte foşti consilieri judeţeni şi foşti preşedinţi şi vicepreşedinţi ai instituţiei cu rol de coordonare a activităţii consiliilor comunale şi orăşeneşti şi cu atribuţii în realizarea serviciilor publice de interes judeţean.

‘E o sărbătoare a noastră, a tuturor, care ne onorează pe toţi cei care am făcut parte din Consiliul Judeţean. Au fost nişte ani complicaţi şi schimbarea unei ordini sociale, care nu se poate face niciodată cu foarte multă uşurinţă.(…) Nimeni dintre noi, la începuturile activităţii acestei instituţii administrative nu ştia cu exactitate ce trebuie făcut. (…) Ulterior s-a completat cadrul legislativ, a început să se creeze o anumită rutină, în sensul bun al administraţiei publice şi astăzi avem de-a face cu consilii care, deşi nu pot să spun lucrul acesta în adevăratul sens al cuvântului, au un grad înalt de profesionalizare. Sun consilieri care au câteva mandate, au dobândit o pricepere suficient de ridicată ca să îndeplinească sarcinile pe care administraţia le cere’, a declarat preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, aflat la cel de-al treilea mandat de preşedinte după ce a deţinut anterior două mandate de vicepreşedinte al forului administrativ local.

Fostul preşedinte al CJ Vaslui în perioada 2004 – 2008, Corneliu Bichineţ, a rememorat perioada în care s-a aflat la şefia instituţiei, subliniind că a lucrat foarte bine cu Vasile Mihalachi şi Dumitru Buzatu, în perioada 2004 – 20016, când fiecare dintre ei au avut câte un mandat de preşedinte şi două mandate de vicepreşedinţi.

‘Ştiţi că am mers trei mandate, eu un mandat preşedinte, domnul Mihalachi un mandat, domnul Buzatu un mandat vicepreşedinte şi pe urmă s-a aruncat la preşedinţie (Buzatu – n.r.) până în secolul viitor. Mi-am propus ca, peste 30 de ani, eu să-i ofer placheta aniversară lui Buzatu Dumitru. Mie îmi plac toţi oamenii, până într-un moment, când încep să devină nemuritori. Când un om devine nemuritor, gata! Eu fac parte din categoria muritorilor. M-am născut, trăiesc, exist, acţionez şi într-o zi n-o să mai fiu, las o dâră în lumea aceasta. Putem face o analogie cu ce se întâmplă în politică şi ce se întâmplă în codru. Lupii suri, dacă devin înţelepţi, se retrag din haită pentru a nu deveni bătaia de joc a căţelandrilor. Aşa e şi în politică. Trebuie să ai intuiţia, delicateţea să te retragi, să faci un pas în spate, în lateral şi mai ales să nu-i încurci pe alţii şi să nu crezi că totul a început de la tine şi totul se sfârşeşte la tine. (…) Doresc tuturor sănătate şi mult noroc şi să fiţi bucuroşi că în sala aceasta fiecare a contribuit prin votul său, prin vocaţia sa, prin stăruinţa sa, la bunul mers al treburilor în judeţul Vaslui’, a transmis Corneliu Bichineţ.

În cadrul şedinţei festive au fost acordate diplome şi plachete aniversare şi a fost ţinut un moment de reculegere pentru persoanele care au făcut parte din CJ Vaslui şi au decedat. AGERPRES /(A – autor: Loredana Ciobanu, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS