AcasăStiri generaleVrancea: Aproape 10% din şcolile şi grădiniţele din judeţ funcţionează fără autorizaţie...

Vrancea: Aproape 10% din şcolile şi grădiniţele din judeţ funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu

Aproape 10% din şcolile şi grădiniţele din judeţul Vrancea funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, în timp ce mai mult de jumătate nu fac obiectul autorizării, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

‘La nivelul judeţului Vrancea, figurează 501 clădiri cu destinaţia de învăţâmânt dintre care 188 deţin autorizaţie de securitate la incendiu, 256 dintre acestea nu fac obiectul autorizării şi 57 funcţionează, până în prezent, fără autorizaţia de securitate la incendiu. Important de menţionat este că obligaţia solicitării şi obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu revine beneficiarului investiţiei, respectiv autorităţii publice locale care are în administrare respectivele clădiri sau unităţi de învăţâmânt’, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru.

Potrivit sursei citate, pentru asigurarea desfăşurării anului şcolar în siguranţă, pompierii vor continua şi în perioada următoare să execute activităţi specifice de control şi îndrumare.

Inspecţia de Prevenire din cadrul ISU Vrancea desfăşoară pe parcursul întregului an activităţi de verificare şi îndrumare la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţ, cu ocazia controalelor executate în teritoriu, în vederea identificării şi remedierii posibilelor cauze care pot genera situaţii de urgenţă. AGERPRES / (AS – autor: Dana Lepădatu, editor: Antonia Niţă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks