Consilierii judeţeni ai PSD Vrancea susţin eliminarea indemnizaţiilor pentru membrii Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, consilierul judeţean Cătălin Răducanu, după ce în şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea s-a votat diminuarea cu o treime a cuantumului acestor indemnizaţii.
‘Am văzut interesul deosebit pe care colegii noştri de la PNL-USR-PLUS, chiar şi ALDE, l-au avut legat de aceste indemnizaţii. Propunerea domniilor lor este în concordanţă cu poziţia naţională a USR-PLUS, aceea de plafonare a indemnizaţiilor membrilor ATOP la o anumită sumă, o propunere care a fost depusă şi în parlamentul României pentru a deveni lege. Noi am depus un amendament în timpul şedinţei, am fost luaţi oarecum în râs de colegii noştri. Sincer, nu cred că se aşteptau ca PSD să susţină nici măcar forma iniţială a proiectului de hotărâre, dar să mai propună şi amendamentul de eliminare în totalitate a indemnizaţiilor pentru membrii ATOP’, a declarat Cătălin Răducanu.
Consilierul judeţean PSD, care este şi membru în ATOP, a fost de părere că propunerea celor de la USR-PLUS este una populistă.
‘Calculul prezentat de colegii USR-PLUS, că ar produce o economie la bugetul judeţului de circa 80.000 de euro este o falsă temă şi dă dovadă de un populism grav. De ce 1.000 de lei şi nu 3.000 de lei? De ce nu putem participa la şedinţele ATOP şi fără să primim indemnizaţii? Aşa cum colegii consilieri sunt membri în consiliile de administraţie la diverse instituţii fără a primi indemnizaţii pentru participare, (…) de ce să nu participe colegii mei fără indemnizaţie, mai ales că CJ Vrancea pune la dispoziţie sala pentru desfăşurarea şedinţelor ATOP, o persoană din CJ este desemnată ca secretar neremunerat pentru această autoritate, deci am putea să desfăşurăm aceste şedinţe şi fără să primim indemnizaţie deloc. Poate că au vrut să câştige doar electoral? Dacă într-adevăr este un crez venit din partea societăţii civile, atunci ar trebui să accepte să participe benevol’, a susţinut Răducanu.
Luni, în cadrul şedinţei ordinare a CJ Vrancea, a fost votat un proiect de hotărâre iniţiat de consilierii judeţeni ai USR-PLUS, care prevede reducerea cuantumului indemnizaţiilor membrilor ATOP de la 15% din indemnizaţia preşedintelui CJ Vrancea, fără a putea depăşi 30% din această indemnizaţie, aşa cum este în prezent, la 5% pentru fiecare şedinţă, fără a putea depăşi 15% din indemnizaţia preşedintelui CJ Vrancea.
Cuantumul indemnizaţiilor membrilor ATOP este diferit la nivel naţional, deoarece legea nu prevede stabilirea unei valori maximale sau minime, valoarea acestei indemnizaţii în Vrancea fiind în jur de 3.000 de lei lunar. AGERPRES / (A – autor: Dana Lepădatu, editor: Karina Olteanu)