Vrancea: Încep lucrările de reabilitare a DN 2L, care face legătura între Soveja şi Lepşa

0
94

Lucrările de reabilitare a DN 2L, care face legătura între Soveja şi Lepşa, vor începe în perioada următoare, după ce amplasamentul a fost predat, miercuri, către constructorul căruia i-a fost atribuit contractul, a informat Prefectura Vrancea.

‘Astăzi a avut loc predarea amplasamentului DN 2L către constructorul căruia i-a fost atribuit spre execuţie contractul pentru realizarea lucrărilor de reabilitare pe segmentul 60+145 – km 76+277. Demersurile care au vizat realizarea acestui proiect au început în anul 2014. (…) Lucrurile au trenat din cauza condiţiilor impuse de ariile protejate, dar şi de provocările pe anumiţi versanţi cu declivitate, care au tendinţa de alunecare, şi acolo a fost nevoie de identificarea unor soluţii şi o înţelegere între specialişti’, a declarat prefectul Nicuşor Halici.

Valoarea contractului pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor este de 126.778.219 lei, cu TVA, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni.

În cadrul proiectului, vor fi modernizaţi 16 kilometri de drum naţional, vor fi construite nouă poduri noi peste pârâurile Lepşuleţ şi Lepşa, precum şi opt viaducte de coastă. De asemenea, vor fi realizate şanţuri, rigole, podeţe pentru colectarea şi dirijarea apelor de pe suprafaţa drumului, ziduri de sprijin pentru consolidarea lucrărilor şi parapeţi de siguranţă.

DN 2L Soveja – Lepşa face legătura între principalele două localităţi turistice ale judeţului. AGERPRES / (AS – autor: Dana Lepădatu, editor: Antonia Niţă)

Sursa: AGERPRESS