AcasăStiri generaleVrancea: Liceeni din Focşani oferă dulciuri pregătite de ei în schimbul unor...

Vrancea: Liceeni din Focşani oferă dulciuri pregătite de ei în schimbul unor donaţii pentru refugiaţi

Elevii Colegiului Tehnic ‘Gheorghe Asachi’ din Focşani au iniţiat o campanie prin care oferă dulciuri pregătite de ei în schimbul unor donaţii în folosul refugiaţilor ucraineni cazaţi în căminul-internat al unităţii şcolare.

‘La iniţiativa Consiliului Şcolar al Elevilor de la Colegiul Tehnic ‘Gheorghe Asachi’, s-a iniţiat o campanie de strângere de fonduri pentru ajutorarea refugiaţilor din Ucraina sosiţi în Focşani care se cazează la căminul – internat al colegiului nostru. Elevii din clasele cu profil servicii, calificările tehnician în gastronomie, bucătar şi organizator banqueting vor pregăti, alături de profesorii de instruire practică, mărţişoare dulci în cadrul activităţii ‘Caravana meseriilor”, a informat unitatea şcolară.

Astfel, în laboratorul de alimentaţie publică şi patiserie al unităţii de învăţământ, din materii prime furnizate de şcoală, elevii vor prepara prăjituri pe care le vor ambala individual şi le vor personaliza cu elemente tradiţionale de mărţişor.

Ulterior, produsele de patiserie vor fi oferite în comunitatea locală de echipe formate din elevi şi profesori, în schimbul unor donaţii, iar din sumele colectate se vor achiziţiona produse de igienă necesare refugiaţilor din Ucraina cazaţi în căminul-internat al Colegiului Tehnic ‘Gheorghe Asachi’.

Parteneri ai Colegiului Tehnic ‘Gheorghe Asachi’ în acest proiect sunt Inspectoratul şcolar Judeţean Vrancea, Primăria Municipiului Focşani, Consiliul Local Focşani, Consiliul Judeţean Vrancea, Poliţia Municipiului Focşani, IPJ Vrancea, Militarii din cadrul Centrului de Domenii şi Infrastructuri Nr 4 din Garnizoana Focşani.

Căminul internat al Colegiului Tehnic ‘Gheorghe Asachi’ Focşani a fost deschis în aceste zile pentru a găzdui refugiaţi ucraineni care ajung în Vrancea şi au nevoie de cazare temporară sau de lungă durată. AGERPRES / (A – autor: Dana Lepădatu, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks