Noul sediu al Liceului de Artă ‘Gheorghe Tattarescu’ din Focşani, primul corp de şcoală construit în oraş după Revoluţie, a fost inaugurat, luni, de Ziua Unirii Principatelor Române.
‘Această construcţie a început încă din 1998, odată cu construirea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, clădire care a fost finalizată, însă această aripă, la acel moment o extindere a Şcolii Gimnaziale nr. 3 Focşani, nu a fost finalizată până anul trecut. Am beneficiat şi de o mică finanţare de 700.000 lei prin PNDR, dar cu efort de la bugetul local am reşit să finalizăm această investiţie. Este, practic, primul corp de şcoală care se construieşte după revoluţie în Focşani. Este o bucurie pentru noi toţi şi nu întâmplător am ales această zi, pentru că toţi aceşti elevi minunaţi şi profesorii Liceului ‘Gheorghe Tattarescu’ au reuşit să ne facă o mare bucurie când am inaugurat Piaţeta Teatrului ‘Maior Gheorghe Pastia’, au realizat nişte busturi foarte frumoase cu personalităţile care au contribuit la realizarea Unirii de la 24 ianuarie 1859, printre care Moş Ion Roată, Nicolae Bălcescu, Alexandru Ioan Cuza, Mihail Kogălniceanu, şi ne bucură de fiecare dată cu prezenţa şi implicarea la diverse activităţi ale marii familii focşănene’, a declarat primarul Cristi Valentin Misăilă.
Elevii Liceului de Artă Focşani au învăţat până la finele semestrul întâi într-un fost internat al Colegiului Naţional ‘Alexandru Ioan Cuza’ şi al Liceului Pedagogic. Noul sediu are 12 săli de clasă şi diverse laboratoare de specialitate, grupuri sanitare, cabinet medical, cancelarie şi birouri administrative, în total o suprafaţă utilă de peste 950 de metri pătraţi.
Noul sediu nu va fi totuşi suficient pentru toţi elevii liceului, astfel că o parte dintre aceştia vor continua să-şi desfăşoare activitatea în vechea locaţie. În prezent, la Liceul de Artă Focşani învaţă peste 600 de elevi, de la clasa zero până la clasa a XII-a.