O grădină senzorială destinată copiilor cu autism a fost amenajată la Centrului de Terapii Recuperatorii pentru Copii cu Tulburări de Dezvoltare, a informat, joi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea.
‘Specialiştii din cadrul Centrului de Terapii Recuperatorii pentru Copii cu Tulburări de Dezvoltare Focşani, structură aflată în subordinea DGASPC Vrancea, au realizat un proiect inedit prin amenajarea în aer liber a unei grădini senzorio-motorii pentru copiii cu autism, în scopul stimulării memoriei multisenzoriale şi a abilităţilor motrice. Ideea acestei grădini a venit din dorinţa de a muta activităţile terapeutice cât de mult se poate în aer liber, mai ales după un an în care cei mici au stat mai mult în case. Acest proiect se adresează atât copiilor cu tulburări din spectrul autist, dar şi celor cu alte dizabilităţi sau deficienţe. Acest spaţiu oferă oportunitatea de a vedea, atinge, asculta, simţi mirosul unor plante (ierburi aromatice) sau ale altor texturi (pietre, nisip, iarbă etc.) dar şi de a exersa motricitatea fină şi cea grosieră’, se arată într-un comunicat de presă al DGASPC Vrancea.
Potrivit sursei citate, beneficiile terapeutice pentru copiii cu tulburări de dezvoltare sunt numeroase, atât din punct de vedere motor, cât şi emoţional, o astfel de grădină reprezentând plusvaloare în terapia copiilor cu autism.
Inaugurarea grădinii senzorio-motorie va avea loc vineri, în prezenţa copiilor beneficiari şi ai părinţilor acestora.