Salvamontiştii vrânceni au efectuat în anul 2022 peste 100 de acţiuni în teren pentru depistarea unor persoane rătăcite sau dispărute sau pentru stingerea unor incendii sau alte evenimente neplăcute, a informat, marţi, Serviciul Salvamont Vrancea.
‘Salvatorii montani vrânceni încheie anul 2022 cu peste o sută de acţiuni în teren. Fie că a fost vorba de intervenţii la persoane accidentate, rătăcite sau dispărute, incendii sau alte evenimente neplăcute, cei 10 salvatori montani au reuşit facă faţă cu brio provocărilor. Pe lângă acestea o parte importantă a activităţii a fost dedicată refacerii şi întreţinerii infrastructurii turistice montane. Anul ce tocmai s-a încheiat au fost realizate lucrări pe aproape 80 km de potecă. Au fost refăcute marcajele, curăţate potecile şi au fost amplasaţi stâlpi cu săgeţi indicatoare. Montarea a două refugii noi, unul în apropiere de Lacul Negru şi altul în Golul Pietrosului a mărit numărul acestora la cinci. Astfel deplasarea turiştilor a devenit mai sigură şi mai confortabilă’, se arată într-un comunicat al Salvamont Vrancea.
Potrivit sursei citate, în anul 2022, salvamontiştii vrânceni au asigurat asistenţa de specialitate şi suportul logistic la zece competiţii sportive şi au însoţit pe trasee montane sute de elevi din mai multe şcoli vrâncene, cărora le-au făcut prezentări cu caracter educativ-montan.
În anul care a trecut, Salvamont Vrancea s-a dedicat şi programului de ‘Pregătire Continuă’ împărţit în stagii de vară şi de iarnă, realizat în centre de pregătire locală precum şi în Centrul Naţional de la Padina, sub îndrumarea şi coordonarea instructorilor Şcolii Naţionale Salvamont.
Serviciul Public Judeţean Salvamont Vrancea asigură preluarea apelurilor de urgenţă prin Dispeceratul Salvamont Vrancea 24 de ore din 24 şi intervine cu echipe special antrenate şi dotate la toate situaţiile de urgenţă din zona montană, sub-montană şi în toate zonele în care accesul este dificil. AGERPRES / (AS – autor: Dana Lepădatu, editor: Karina Olteanu)