Pompierii vrânceni continuă operaţiunile pentru stingerea incendiului izbucnit vineri pe raza comunei Dumitreşti, a informat luni Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.
‘În cursul acestei dimineţi au fost reluate operaţiunile de intervenţie pentru stingerea incendiului de pe raza UAT Dumitreşti. În acest moment acţionează forţe şi mijloace din cadrul ISU Vrancea cu trei autospeciale de primă intervenţie şi comandă (APIC), un microbuz, un ATV şi 24 cadre, iar de la ISU Buzău un APIC, o autospecială cu apă şi spumă cu opt pompieri militari. De asemenea, la misiunea de stingere a incendiului participă şi SVSU Dumitreşti cu o autospecială de stingere cu trei voluntari şi Ocolul Silvic Privat pe raza căruia se manifestă incendiul, cu şapte reprezentanţi’, a precizat ISU Vrancea.
Un incendiu de vegetaţie uscată şi litieră a izbucnit, vineri, pe raza satului Motnău din comuna Dumitreşti, şi s-a extins pe o suprafaţă de circa zece hectare. Intervenţia a fost îngreunată de vântul care a suflat cu putere.
Ulterior, în weekend, incendiul s-a extins cuprinzând circa 15 hectare. Deşi a fost localizat, pompierii nu au reuşit să îl stingă definitiv în aceste zile, existând numeroase focare ascunse, majoritar cioate şi doborâturi.
Pompierii au acţionat în fiecare seară până în jurul orei 20,00, după care forţele de intervenţie s-au retras la bază, reluând activităţile în dimineaţa următoare. Pentru monitorizarea situaţiei pe timpul nopţii, în teren au rămas echipaje ale ISU Vrancea şi reprezentaţi ai Ocolului Silvic Privat.
Dat fiind terenul accidentat din zonă, a fost nevoie de intervenţia TAF-urilor pentru a uşura accesul forţelor de intervenţie în anumite zone. De asemenea, s-a acţionat cu drujbe pentru doborârea arborilor afectaţi de incendiu şi care prezentau risc de cădere şi accidentare a personalului destinat intervenţiei, dar şi cu două drone, pentru identificarea cât mai exactă a focarelor.
În prezent, se lucrează pentru lichidarea ultimelor focare active, dar incendiul nu se manifestă cu violenţă. AGERPRES / (AS – autor: Dana Lepădatu, editor: Karina Olteanu)