AcasăStiri generaleVrancea: Prefectul Nicuşor Halici s-a întâlnit cu persoanele afectate de construcţia autostrăzii...

Vrancea: Prefectul Nicuşor Halici s-a întâlnit cu persoanele afectate de construcţia autostrăzii A7

Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, s-a întâlnit cu vrâncenii afectaţi de construcţia autostrăzii A7 pentru ca, împreună cu constructorul, să fie găsite cele mai bune soluţii astfel încât realizarea autostrăzii să aibă un impact negativ minim asupra proprietăţii şi activităţilor cetăţenilor, a informat, vineri, Prefectura Vrancea.

‘Lucrările pentru construcţia autostrăzii A7 sunt în grafic, iar acolo unde există probleme, există şi soluţii! Am organizat o vizită pe toate sectoarele în lucru ale autostrăzii A7 din judeţul Vrancea pentru a verifica stadiul lucrărilor şi pentru a identifica soluţii la faţa locului acolo unde au apărut probleme. Unele dintre dificultăţile apărute de la începerea lucrărilor mi-au fost transmise direct şi au făcut subiectul unor întâlniri anterioare pe care le-am avut cu vrâncenii afectaţi de exproprierile dispuse de CNAIR’, a declarat prefectul Nicuşor Halici.

Potrivit acestuia, cel mai afectat de exproprieri este un fermier care deţine în comuna Ţifeşti o fermă de bovine cu peste 800 de capete, cu acreditare de produse bio, acreditare care între timp a fost retrasă de autorităţile sanitare veterinare.

‘Cele mai mari probleme sunt, în continuare, cu ferma de la Ţifeşti, cea cu 800 de capete căreia i-a fost retrasă acreditarea ca fermă bio şi încercăm să găsim soluţiile şi tehnice şi legale pentru ca aceasta să poată funcţiona. O altă problemă priveşte un depozit de agregate minerale de la Tişiţa. Acolo, proprietarul a început să disloce cantităţile de agregate minerale şi va pune la dispoziţie, în cursul următoarelor luni, terenul pentru realizarea lucrărilor programate, respectiv lucrări pentru realizarea podului care va traversa râul Şuşiţa din zona Tişiţa. Din punct de vedere al exproprierilor mai sunt probleme pentru că, din păcate, decizia CNAIR privind constituirea acelor comisii de expropriere abia a fost emisă. După acest moment, voi activa aceste comisii locale de pe raza fiecărei unităţi administrativ teritoriale unde se construieşte viitoarea autostradă şi vor începe discuţiile cu proprietarii. Dacă, în urma acestor discuţii şi negocieri, proprietarii vor fi nemulţumiţi, ei se vor putea adresa instanţelor de judecată’, a explicat prefectul Nicuşor Halici.

Vizita în teren a vizat şi modul în care pot fi rezolvate problemele create de autostrada A7 privind accesul proprietarilor la terenurile lor.

‘Discuţiile purtate au avut drept scop identificarea de soluţii pentru supratraversarea sau subtraversarea culoarului autostrăzii pentru fermele agricole, în sensul de a se putea ajunge mult mai uşor la tarlalele şi parcelele despărţite de construcţia acestui obiectiv. Am avut discuţii cu constructorul şi vedem cât de repede avansează lucrările. De aceea, ţin să-i mulţumesc pentru deschiderea pe care o are în special pentru a găsi soluţii acolo unde apar probleme. Acolo unde se poate, vom mai interveni şi vom mai face câte o subtraversare sau supratraversare pentru a veni în ajutorul locuitorilor judeţului Vrancea’ a precizat Halici.

Prefectul a discutat cu constructorul şi despre modul în care traseul autostrăzii va afecta canalele de irigaţii şi de desecare şi găsirea celor mai bune soluţii pentru ca atunci când va fi realizat Canalul Siret-Bărăgan, precum şi canalul Şoimu, care ajunge la Slobozia Ciorăşti, aceste canale de irigaţii şi de desecare să fie funcţionale.

În cursul vizitei de lucru, Nicuşor Halici s-a întâlnit cu studenţii de la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii din Iaşi, specializarea Căi Ferate, Drumuri şi Poduri, aflaţi în practică pe şantierul autostrăzii A7.

Autostrada Moldovei (A7) are 437 de km, de la Ploieşti şi până la Siret, la graniţa cu Ucraina. Traseul autostrăzii trece prin Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani – Suceava – Siret. AGERPRES / (AS – autor: Dana Lepădatu, editor: Antonia Niţă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks