Cu ocazia sărbătorilor de Paște, World Vision România face apel la cetățeni să redirecționeze 3,5% din impozitul pe venit către programul Pâine și Mâine al fundației. Organizația vrea să ofere 19.000 de mese calde și 19.380 de ore remediale în următorul an școlar pentru încă 100 de copii de la sate, pe lângă cei 1.400 care se află deja în program.
Unul dintre cei 100 de copii pe care fundația World Vision România vrea să-i includă şi să-i sprijine în programul Pâine și Mâine este Otto. Băiețelul de șapte ani locuiește cu mama și cei șase frați într-o casă mică, care aparține primăriei, într-un sat uitat din Ialomița, unul dintre cele mai sărace județe din România. Tatăl său a plecat în Norvegia la muncă ca să strângă bani pentru o casă nouă, după ce casa lor veche a devenit nelocuibilă. În absența lui, singurul adult prezent acasă este mama. Dar femeia nu-l poate ajute pe Otto la teme fiindcă are doar patru clase.
În pofida greutăților zilnice, Otto rămâne un copil vesel, care găsește bucurie în lucruri simple, precum joaca în curte cu frații săi ori cu Mița, un pui de pisică. Băiețelul este hotărât să se dezvolte la școală. Îi place să picteze, să coloreze și să citească. Când are probleme cu pronunția, repetă sunetele până când acestea încep să se unească armonios în cuvinte.
Mai puțin de unu din trei cetățeni redirecționează 3.5% către o fundație
Procentul cetățenilor care redirecționează 3.5% din impozitul pe venit a scăzut din 2017 până în 2020. Asta, deși procesul a fost digitalizat, explică fundația World Vision România în baza ultimelor date furnizate de ANAF și prelucrate de către Asociația pentru Relații Comunitare (ARC). Concret, dacă în 2017 au redirecționat 30% dintre cetățenii contribuabili, în 2020 au făcut-o 29%, conform acelorași date.
Articolul World Vision România vrea să ofere 19.000 de mese calde și 19.380 ore remediale la școală pentru 100 de copii de la sate apare prima dată în Ecopolitic.
Sursa: Ecopolitic.ro