Ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Laurence Auer, a dedicat ceremonia organizată miercuri pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a ţării sale – de 14 Iulie – personalului medical implicat în lupta împotriva COVID-19 şi eforturilor depuse pentru vaccinare în întreaga lume.
‘După mai bine de un an de luptă împotriva pandemiei, dedicăm această ceremonie cadrelor medicale şi eforturilor depuse pentru vaccinare în Franţa, România şi în întreaga lume, pe care trebuie să le intensificăm şi mai mult’, a spus diplomatul, la ceremonia de la sediul ambasadei, la care participă preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu.
‘Ţările noastre au înfruntat împreună această perioadă, continuând să consolideze şi să intensifice relaţiile bilaterale. Parteneriatul nostru strategic unic a fost reînnoit în octombrie anul trecut, deschizând noi domenii de cooperare bilaterală şi conturând împreună perspectivele pentru Europa de mâine. Planul european de redresare, pachetul pentru tranziţie verde aprobat astăzi sau dezbaterea privind viitorul Europei pe care aţi lansat-o ieri, domnule preşedinte, reprezintă axe importante de cooperare între cele două ţări ale noastre’, a afirmat Auer.
Potrivit acesteia, ‘în confruntarea cu pandemia, ne-am afirmat solidaritatea europeană în cel mai bun mod posibil pentru sănătatea cetăţenilor, dar şi pentru economiile ţărilor noastre’.
Ea a amintit şi participarea ţării noastre la operaţiunea europeană Takuba în Sahel.
‘Pe măsură ce ne pregătim pentru Preşedinţia franceză a Uniunii Europene, decizia luată de România marchează un angajament internaţional decisiv şi doresc să vă mulţumesc pentru aceasta, în numele autorităţilor franceze. Cooperarea franco-română este esenţială pentru securitatea noastră, a tuturor. În domeniul Apărării, dar şi în lupta împotriva criminalităţii organizate acţionăm împreună, cu rezultate bune’, a adăugat ambasadoarea.
În opinia sa, Planul european de redresare, parafat prin acordul din 21 iulie 2020, marchează o dorinţă comună pentru o Europă solidară, rezilientă, verde, digitală, axată pe creştere şi locuri de muncă.
‘În implementarea acestui plan, complementaritatea şi interacţiunea dintre economiile ţărilor noastre şi dinamica societăţilor franceze în relaţiile bilaterale reprezintă atuuri esenţiale. (…) Ne dorim ca structurarea sectoarelor industriale, cu un potenţial puternic, să continue’, a punctat Laurence Auer.
Ea a evidenţiat şi cooperarea descentralizată între oraşe şi regiuni, prin proiecte care vizează dezvoltarea durabilă şi tânăra generaţie.
‘Totodată, sunt mândră, după încheierea sezonului Franţa – România, să continuu proiectul dedicat sărbătoririi, anul acesta, a 140 de ani de la naşterea marelui compozitor George Enescu’, a completat ambasadoarea Franţei la Bucureşti.