Acasă55Guvernul a aprobat achiziţia a 12 automotoare în tracţiune electrică pe bază...

Guvernul a aprobat achiziţia a 12 automotoare în tracţiune electrică pe bază de pile de combustie cu hidrogen

Executivul a aprobat, printr-o hotărâre, nota de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente achiziţiei a 12 automotoare în tracţiune electrică pe bază de pile de combustie cu hidrogen, proiect cu o finanţare în valoare de peste 862 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, investiţia prevede realizarea unui proiect pilot privind utilizarea automotoarelor în tracţiune electrică pe bază de pile de combustie, ca alternativă ecologică la transportul cu tracţiune diesel de pe liniile încă neelectrificate.

Proiectul are o finanţare de peste 862 de milioane de lei, realizată prin fonduri PNRR, componenta 4 – Transport durabil, şi de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor.

‘Investiţia în cele 12 automotoare în tracţiune electrică pe bază de pile de combustie cu hidrogen este un proiect inovativ, fiind o tehnologie în fază de dezvoltare la nivel european şi mondial. Avantajele aduse se referă la economii de timp pentru călători, reducerea costurilor de operare ale vehiculului, reducerea costurilor de întreţinere şi economii pentru operatorii de transport feroviar de călători, reducerea numărului de accidente şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră’, se arată în comunicat.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks