Acasă652Bihor: Hub-ul de inovaţie în sănătate 'BIOdyssey', lansat la Conferinţa SSIMA, organizată...

Bihor: Hub-ul de inovaţie în sănătate ‘BIOdyssey’, lansat la Conferinţa SSIMA, organizată la Oradea

Oradea, 7sep/ Agerpres/ – Hub-ul de inovaţie în sănătate ‘BIOdyssey’ a fost lansat miercuri, în cadrul Conferinţei Internaţionale de Tehnologie Medicală SSIMA, care are loc la Oradea până la data de 10 septembrie.

‘Practic, Conferinţa SSIMA aduce împreună liderii mondiali din domeniul academic, medical, business, investitori şi policy makers în acest moment, dar îi aduce pentru o săptămână. Motiv pentru care noi ne dorim ca prin acest hub de inovaţie pe care îl lansăm azi, BIOdyssey, ca de tot ce se discută aici, deciziile luate aici şi toată informaţia adunată aici să putem să beneficiem pe o perioadă mai lungă. Şi vrem să rămână ceva mai mult în România decât această întâlnire de o săptămână. Să folosim această comunitate pe care noi o creăm deja de câţiva ani, de când a început prima ediţie,’ a declarat preşedintele SSIMA, Elena Ovreiu.

BIOdyssey – https://biodyssey.eu/ – este fondat de experţi în antreprenoriat şi tehnologii medicale din Israel şi oferă cele mai performante programe educaţionale pentru a construi start-upuri de la idee la implementare.

‘În acest hub de inovaţie, ideea este de a educa antreprenori şi inovatori în domeniul tehnologiilor medicale. În România, au început să apară fonduri de investiţii, problema mare este la ideile de impact care să schimbe sistemul de sănătate nu doar din România, ci cu impact internaţional. Ei vor învăţa cum să identificăm o nevoie în spital pe care s-o rezolvăm, cum ne dăm seama că nevoia respectivă chiar are impact, cum să selectăm problema care să aibă impactul cel mai mare, să vedem cine are de câştigat din inovaţia respectivă, pacientul, medicul, sistemul de sănătate etc,’ a explicat Elena Ovreiu.

Acest hub va cuprinde două programe- Germination, respectiv Acceleration- fiecare urmând a se derula pe o perioadă de câteva luni.

Primul va avea loc la Bucureşti, în perioada octombrie 2022 – martie 2023 şi va fi focusat pe educaţia antreprenorilor şi a inovatorilor folosind, ca metodă de predare, metodologia de inovare în sănătate, o combinaţie de Design Thinking, Lean Startup and Agile principles, metodologie predată de peste zece ani la Universitatea Technion, din Israel, partener al acestui program, unde se creează în fiecare an zeci de start-upuri de succes.

O dată la două săptămâni, sâmbăta, vor avea loc work-shopuri cu echipele din program, alături de profesorii care predau acest curs.

‘Ceea ce este unic este că aducem împreună în acest hub, în acest program, în această parte educaţională, persoane cu educaţii diferite – ingineri, medici, antreprenori, antropologi – pentru că inovaţia în sănătate vine cu soluţii şi din expertize diferite. Participanţii vor fi expuşi la ecosistemele de inovaţie din Israel, din Silicon Valley de la Stanford, de unde avem parteneri, precum şi din Japonia, profesorul care a creat un program similar acolo, Japan Biodesign, şi cu el am discutat de peste an astfel încât noi să avansăm cât mai repede cu hubul’, a precizat Elena Ovreiu.

Programul-pilot va avea loc în Bucureşti, după care se doreşte extinderea la nivelul întregii ţări.

Conferinţa Internaţională de Tehnologie Medicală SSIMA Re:Imagine Healthcare este un eveniment medical de mare anvergură, unic în Europa de Est, aflat la a VI-a ediţie, găzduit, în premieră, de Oradea, în sala mare a primăriei.

Evenimentul este organizat de Şcoala Internaţională de Imagistică cu Aplicaţii în Medicină (SSIMA), în parteneriat cu Primăria Oradea şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, şi se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României şi sub egida celei mai prestigioase societăţi profesionale din acest domeniu, The Medical Image Computing and Computer Assisted Intervention Society (MICCAI).

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks