Acasă652Dr Dorin Comaniciu, la Conferinţa SSIMA de la Oradea: Inteligenţa artificială, de...

Dr Dorin Comaniciu, la Conferinţa SSIMA de la Oradea: Inteligenţa artificială, de aplicat de la diagnostic până la terapii de precizie

Informaticianul româno-american dr Dorin Comaniciu, autorul a peste 300 de invenţii în domeniul medical brevetate în SUA, a declarat vineri, la Oradea, în cadrul Conferinţei SSIMA, că inteligenţa artificială performantă trebuie folosită în medicină începând din cele mai timpurii stadii ale bolii, asistând medicul cu datele personalizate ale pacientului pentru un diagnostic rapid şi corect, până la terapiile cele mai moderne.

‘În prezentarea mea, ‘Inteligenţa artificială pentru sănătate de la pacientul digitalizat la terapia de precizie’ am arătat cum putem să ajutăm doctorul ca, pe baza datelor pacientului – Pacient Twinning, să ofere cel mai potrivit tratament şi la momentul oportun. Putem să depistăm foarte bine bolile incipiente (early deseases) în foarte multe domenii’, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Dorin Comaniciu, Senior Vice Preşedinte la Siemens Healthinnners.

Potrivit acestuia, trebuie depuse eforturi pentru ca pacienţii să beneficieze de cele mai inovative tehnologii în imagistică medicală, tomografie computerizată, RMN, ultrasunete, medicină nucleară, în analizele de laborator, până la terapie minim invazivă, în cardiologie, în neurologie, dar şi în terapia anticancer.

Vineri este ultima zi de lucrări a Conferinţei Internaţionale de Tehnologie Medicală SSIMA Re:Imagine Healthcare, eveniment medical unic în Europa de Est, aflat la a VI-a ediţie, şi care a fost găzduit, în premieră, de Oradea, în sala mare a Primăriei. Pentru prima dată în cadrul SSIMA s-a organizat miercuri şi o expoziţie medicală într-un spital, respectiv Spitalul Clinic Judeţean din Oradea.

Pe parcursul săptămânii, au susţinut prezentări academicieni de top din renumite instituţii din SUA, Israel, Olanda, Marea Britanie, profesori de renume internaţional de la Harvard, Oxford, Johns Hopkins, Stanford, precum şi miniştri şi secretari de stat pentru a împărtăşi experienţe şi a discuta subiecte legate de digitalizarea spitalelor, a prezenta tehnologii de avangardă, care folosesc inteligenţa artificială, de chirurgie robotică şi medicină de precizie, dar şi pentru a stabili contacte şi relaţii între reprezentanţi ai mediului medical şi economic.

Au avut loc şi două sesiuni speciale dedicate managementului situaţiilor de urgenţă în spitale, investiţiilor şi creşterii ecosistemului de inovaţie în sănătate în România.

Evenimentul a abordat aceste subiecte din perspectivă academică, de afaceri şi de politici publice, cu scopul explicit de a spori relaţiile dintre universitarii, companiile şi guvernele din Europa de Est şi omologii lor din întreaga lume.

Conferinţa este organizată de Şcoala Internaţională de Imagistică cu Aplicaţii în Medicină (SSIMA), în parteneriat cu Primăria Oradea şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, sub egida celei mai prestigioase societăţi profesionale din acest domeniu, The Medical Image Computing and Computer Assisted Intervention Society (MICCAI). AGERPRES / (A – autor: Eugenia Paşca, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks