Acasă652Olt: Spitalul Judeţean va renunţa la serviciul de spălătorie externalizat şi va...

Olt: Spitalul Judeţean va renunţa la serviciul de spălătorie externalizat şi va construi o spălătorie proprie pentru reducerea costurilor

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va renunţa la serviciul externalizat de spălătorie şi va amenaja o spălătorie proprie pentru reducerea costurilor, a anunţat, miercuri, preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu.

În vederea amenajării obiectivului, consilierii judeţeni au aprobat miercuri indicatorii tehnici ai proiectului de reabilitare şi dotare a clădirii în care funcţionat anterior spălătoria.

‘Dacă reuşim să construim spălătoria, vom renunţa la serviciile externe. Această decizie a fost luată plecând de la un calcul foarte exact privind ce înseamnă serviciul de spălătorie externalizat şi ce înseamnă o spălătorie proprie modernă, pentru că despre asta vorbim. Astăzi am aprobat indicatorii proiectului, urmând ca în perioada următoare CJ Olt să pună şi banii pentru acest lucru (amenajarea spălătoriei – n.r.). Până la finalul anului viitor vrem să dăm drumul la spălătoria proprie’, a spus Oprescu.

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat, investiţia este de aproape două milioane lei, are termen de realizare 10 luni, iar suprafaţa construită a spaţiului reabilitat va fi de 250 de metri pătraţi.

În proiect se precizează că fosta spălătorie nu a fost modernizată şi în prezent nu poate fi folosită.

‘În prezent, spaţiul destinat spălătoriei Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina are o suprafaţă totală de 250,75 mp., un regim de înălţime de S+P+2E şi următoarea structură organizatorică: holuri, vestiare cu zonă de odihnă, grupuri sanitare, zonă rufe murdare, zonă depozitare rufe curate, zonă depozitare bidoane detergent, procesare mopuri şi birou. Acest spaţiu nu este adecvat pentru desfăşurarea activităţilor specifice şi nu a fost modernizat sau reamenajat de foarte mult timp’, se arată în document.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a externalizat serviciul de spălătorie de peste 10 ani.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks