Acasă652Tiimiş: Nereguli găsite de DSP la blocul alimentar al unui centru pentru...

Tiimiş: Nereguli găsite de DSP la blocul alimentar al unui centru pentru bătrâni din Săcălaz

Inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş au suspendat temporar activitatea blocului alimentar al unui centru pentru bătrâni din comuna Săcălaz, după ce au fost constatate nereguli, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cornelia Bubatu.

În luna octombrie, inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Timiş au desfăşurat o acţiune tematică de control privind verificarea respectării conformităţii centrelor rezidenţiale pentru copii/tineri cu deficienţe neuropsihiatrice şi a centrelor rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice.

‘Au fost efectuate 12 controale, din care şapte acţiuni în centrele pentru copii şi cinci acţiuni în centrele pentru persoane vârstnice. În centrele rezidenţiale pentru copii/tineri cu deficienţe neuropsihiatrice nu s-au constatat abateri de la normele igienico-sanitare. La centrele pentru persoane vârstnice, acţiunea tematică s-a soldat cu aplicarea a cinci sancţiuni contravenţionale, constând în patru amenzi în valoare totală de 90.000 de lei, un avertisment, precum şi o suspendare temporară a activităţii blocului alimentar din cadrul unui centru rezidenţial pentru vârstnici din Săcălaz, până la remedierea deficienţelor’, a explicat Cornelia Bubatu.

Totodată, au fost emise şi recomandări cu termene de recontrol, a mai menţionat reprezentantul DSP Timiş. AGERPRES / (AS – autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks