Acasă652Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă va achiziţiona echipamente de 6 milioane euro...

Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă va achiziţiona echipamente de 6 milioane euro pentru combaterea infecţiilor nozocomiale

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va achiziţiona echipamente pentru reducerea infecţiilor nosocomiale printr-un proiect în valoare de aproape şase milioane de euro ce va fi depus pentru finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), conform unui proiect de hotărâre adoptat joi de consilierii judeţeni.

Printre echipamentele vizate de viitoarele achiziţii este şi o nouă linie de sterilizare care să fie utilizată pentru aparatura din toate secţiile şi pavilioanele, în condiţiile în care în prezent sunt folosite mai multe linii de sterilizare pentru fiecare pavilion.

‘Este un proiect de aproximativ şase milioane de euro, pe care încercăm să-l depunem pentru finanţare prin PNRR. În mare parte aparatura ce va fi achiziţionată va fi folosită pentru combaterea infecţiilor nosocomiale. Vrem să cumpărărm o nouă linie de sterilizare pentru toată aparatura din spital şi să facem un singur centru, acum avem mai multe aparate împărţite pe pavilioane’, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu.

Conform informaţiilor prezentate în proiectul de hotărâre aprobat joi, rata infecţiilor nosocomiale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost de 0,47%, iar rata infecţiilor cu Clostridium difficile a fost de 030%, în condiţiile unei rate de ocupare a unităţii sanitare de 70% şi a unui număr de 22.160 de probe analizate. AGERPRES / (AS – autor: Cristina Matei, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks